سازمان گزارشگران بدون مرز (RSF)، روز گذشته با پخش اعلامیهای از افزایش محدودیتها بر خبرنگاران زن در افغانستان نگرانی کرده است.
در اعلامیهی این نهاد، در این باره آمده است: «رییس پلیس ولایت خوست در جنوبشرق افغانستان، تماس زنان را در حین پخش برنامههای رادیویی و تلویزیونی ممنوع کرده است. امارت اسلامی محدودیتها بر پوشش زنان روزنامهنگار را تشدید کرده و به آنها دستور داده است که فقط لباس سیاه بپوشند.»
در همین حال، شماری از خبرنگاران زن در کابل، در گفتوگو با سلاموطندار اجازهنیافتن خبرنگاران زن در شماری از نشستهای خبری و محدودیت دسترسی به اطلاعات را، از مشکلات برجستهی کار خبرنگاری عنوان میکنند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
هاجر، خبرنگار «رادیو کلید»، نبود مصونیت کاری، مشکلات اقتصادی و محدودیت دسترسی به اطلاعات را، چالشی در برابر کار خبرنگاری در افغانستان میداند.
او از وزارت اطلاعات و فرهنگ، میخواهد که به مشکلات خبرنگاران رسیدگی کند. «دسترسی به اطلاعات قسمی که مسئولان حاضر به پاسخگویی نمیشوند و اگر چیزی را بخواهند که شریک کنند، باید روزها منتظر بمانیم و اگر چیزی را به ما شریک کنند، معلومات شریک میکنند که خود شان میپذیرند نه آن چه ما خواستیم شریک میکند.»
ستاره قادری، خبرنگار «تلویزیون نور»، نیز میگوید که به خبرنگاران زن در برخی برنامهها اجازهی پوشش داده نمیشود. «به خبرنگاران زن اجازهی پوشش برخی برنامهها داده نمیشود. خواست ما از حکومت این است که فضای بهتر کاری را به خبرنگاران فراهم کند.»
مسئولان در وزارت اطلاعات و فرهنگ اما میگویند که این وزارت به مشکلات کارمندان رسانهای رسیدگی میکند.
حیاتالله مهاجر فراهی، معین امور نشراتی این وزارت، میگوید که کارمندان رسانهای در افغانستان توصیههای وزارت امر به معروف و نهی از منکر را جدی بگیرند.
معین امور نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، میافزاید: «کارمندان رسانهها باید حجاب را در نظر بگیرند و نیز آنها توصیههای وزارت امر به معروف و نهی از منکر را جدی بگیرند.»
با این حال، مسئولان انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، میگویند که محدودیت دسترسی به اطلاعات، هنوز هم در برابر کار خبرنگاران در کشور وجود دارد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
حجتالله مجددی، رییس انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، از حکومت سرپرست افغانستان میخواهد که دسترسی خبرنگاران به اطلاعات را افزایش دهد.
مجددی، میگوید: «خانمها و آقایان به گونهی کافی به اطلاعات دسترسی ندارند و خواست و تلاش ما این است که این مشکلات کاهش یابد و این روند را سرعت بدهند.»
گفتنی است که سازمان ملل متحد روز سهشنبه نشستی را برای بررسی وضعیت خبرنگاران زن در افغانستان در مقر این نهاد برگزار کرده بود. اشتراککنندگان این نشست به پشتیبانی شان از خبرنگاران زن در افغانستان تأکید کرده اند.