مسئولان در معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخلهی حکومت سرپرست، میگویند که از آغاز سال روان خورشیدی تا اکنون، ۱۸۰۰ هکتار زمین را از کاشت کوکنار پاکسازی کرده اند.
حسیبالله احمدی، رییس دفتر این معینیت، میگوید که هیچ کسی حق ندارد در افغانستان کوکنار بکارد و در صورت تخلف از این امر، افراد متخلف بازداشت و به دادگاه معرفی خواهند شد.
او میافزاید: «ما تعهد قوی داریم که به فردی اجازهی کاشت، تولید و قاچاق مواد مخدر را ندهیم؛ اگر فردی از این امر سرپیچی کند، از سوی معینیت مبارزه با مواد مخدر و ادارههای کشفی گرفتار و بر اساس فیصلهها به دادگاه فرستاده میشود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این که نیروهای امارت اسلامی کشتزارهای کوکنار را در سراسر افغانستان پاکسازی میکنند؛ اما کشاورزان در شماری از ولایتها میگویند که به دلیل ناداری، ناچار اند باز هم کوکنار بکارند.
آنها، میافزایند که اگر حکومت سرپرست به آنها شان تخمهای اصلاحشده و کاشت بدیل توزیع نکند، ناچار اند به کاشت کوکنار ادامه بدهند.
صبور نجرابی، باشندهی کاپیسا، میگوید: «مشکلات اقتصادی است؛ برای ما کاشت بدیل ارائه و همراه کشاورزان در این بخش همکاری نشده است؛ خواست ما از حکومت این است که برای ما کاشت بدیل بدهد. اگر به این خواست ما رسیدگی نشود، کاشت کوکنار روزبهروز بیشتر میشود.»
عبدالرئوف، دیگر کشاورز در کاپیسا نیز، میگوید: «اگر برای ما کاشت بدیل داده شود، ما میتوانیم از آن راه روزی حلال به دست آوریم. اگر برای ما کاشت بدیل داده نشود، ناچار استیم که برای بهبود اقتصاد خود کوکنار بکاریم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
همین گونه، سورگل، کشاورزی در نیمروز، میگوید که بیکاری و ناداری سبب شده است که به کاشت کوکنار رو بیاورند. «مجبور استیم که کوکنار بکاریم؛ دیگر شغل نداریم. دولت برای ما کاشت بدیل نداده است؛ آب هم نیست؛ مجبور استیم که به کاشت کوکنار رو بیاوریم.»
مسئولان در معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله، تأکید میکنند که تلاش میشود برای کشاروزان کاشت بدیل ارائه شود.
از این پیش، سازمان ملل متحد گفته بود که منع کاشت کوکنار، بیشتر از یک میلیارد دالر به کشاروزان ضرر رسانده است.