عطا نوید، یکی از خبرنگارانی است که پس از رویکارآمدن امارت اسلامی کارش را از دست داده است. او، دانشآموختهی رشتهی ژورنالیزم است و تجربهی پنج سال کار در رسانههای مختلف را دارد.
این خبرنگار، میگوید که برای دریافت کار به هر دری میزند؛ اما همیشه ناامید برمیگردد. او، از حکومت سرپرست میخواهد به خبرنگارانی که کار خود را از دست داده اند، زمینهی کار را فراهم کند.
عطا نوید، میافزاید: «ما از حکومت میخواهیم که به خبرنگارانی که کار خود را از دست داده اند، زمینهی کار را فراهم کند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
سیدبلال صیاد، خبرنگار تلویزیون «نور»، میگوید که این روزها مشکلات اقتصادی دامنگیر بیشتر خبرنگاران شده است و شمار زیادی از خبرنگاران نیز ناچار شده اند برای یافتن کار به بیرون از افغانستان مهاجرت کنند.
او میافزاید: «در حال حاضر، خبرنگاران با مشکلات زیادی از جمله مشکلات اقتصادی روبهرو استند. خبرنگاران، به دلیل توقف فعالیت بیشتر رسانهها، بیکار شده اند.»
از سویی هم، حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، امروز (یکشنبه، ۲۷ حوت) به مناسبت روز ملی خبرنگار، میگوید که خبرنگاران بایستی با توجه به ارزشهای اسلامی و منافع ملی، حقایق را به گونهی واقعی به مردم برسانند.
او میافزاید: «امارت اسلامی از دسترسی به اطلاعات اطمینان میدهد و نیز امارت اسلامی سهولتهای بیشتر را به خبرنگاران فراهم خواهد کرد و امید است که خبرنگاران گزارشهای شان را طوری آماده کنند که برای امنیت روانی نیز مؤثر واقع شود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، مسئولان در وزارت اطلاعات و فرهنگ، به مناسبت روز ملی خبرنگار، میگویند که به مشکلات خبرنگاران رسیدگی خواهند کرد. حیاتالله مهاجر فراهی، معین امور نشراتی این وزارت، از ایجاد زمینهی کار به خبرنگارانی که کار خود را از دست داده اند، اطمینان میدهد.
فراهی میگوید: «وزارت اطلاعات و فرهنگ به مشکلات خبرنگاران رسیدگی میکند و نیز به خبرنگارانی که کار خود را از دست داده اند، تلاش میکند که زمینهی کار به آنها فراهم شود.»
این در حالی است که پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، خبرنگاران با محدودیتهای بسیاری از جمله محدودیت دسترسی به اطلاعات و ازدستدادن شغل شان، روبهرو شده و شمار زیادی از آنها در کشورهای دیگر پناهنده شده اند.