پس از یک سلسله ناخوشیها در روابط میان امارت اسلامی و پاکستان و تنش مرزی، کابل میزبان هیئتی از وزارت تجارت پاکستان است. این هیئت که به ریاست محمدخُرم آقا، معین وزارت تجارت پاکستان به کابل آمده، امروز (سهشنبه، ۷ حمل) با هیئت امارت اسلامی به ریاست نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت، دیدار کرده است.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت، در این دیدار گفته است که تلاش میشود با طرف پاکستانی روی مشکلات در روابط تجارتی و ترانزیتی بحث شود. نورالدین عزیزی، در این نشست همچنان گفته است که مسائل تجارتی نباید از روابط سیاسی میان دو کشور متأثر شود.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
عزیزی، افزوده است: «همه موضوعاتی که مربوط به تجارت است، ما در اولویت خود قرار بدهیم؛ ما تجارت و ترانزیتی که بین دو کشور داریم را از موضوعات سیاسی کمی جدا بسازیم تا بتوانیم به ملت غریب و مسکین خود کمک بکنیم.»
سرپرست وزارت صنعت و تجارت، روند تجارت با پاکستان را قناعتبخش خوانده و گفته که میزان صادرات افغانستان به پاکستان، نزدیک به یک هزار و ۲۰۰ میلیون دالر است.
نورالدین عزیزی، در این باره تأکید کرده است: «صادرات خود ما به کشور جمهوری اسلامی پاکستان تقریباً در حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیون دالر رسید. تجارت ما به حالت عادی دوام داشت؛ سکتگیهایی هم به دلیل تنشها به میان آمد.»
در همین حال، اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، انتظار دارد که حکومت سرپرست افغانستان بتواند با هیئت پاکستانی، روی حل بنیادی مشکلات با پاکستان در بخش تجارت و ترانزیت به توافق برسد.
رسیدگی به مشکلات کانتینرهای متوقفشدهی تاجران افغان در پاکستان و حل مسئلهی آن شمار از کالاهای بازرگانی که واردات آن به بازرگانان افغان از سوی حکومت پاکستان ممنوع اعلام شده، از مهمترین خواستهایی است که اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان بر رسیدگی به آن تأکید دارد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
جانآقا نوید، سخنگوی اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، در این باره به سلاموطندار میگوید: «موضوع دیگر این است که پاکستان از اموال ترانزیتی افغانستان بانک گرانتی میخواهد و تاجران افغان توان آن را ندارند و باید این حل شود و مشکلاتی که تاجران افغان در بندر کراچی دارند، حل شود و تعداد ۲۱۸ اموال ترانزیتی افغانستان بالایش ممنوعیت قرار دادند؛ یعنی افغانها اجازه ندارند از راه پاکستان وارد کنند، باید حل شود.»
روابط تجارتی افغانستان و پاکستان با این که پیشینهی درازی دارد؛ اما هرازگاهی به دلیل تیرگی در روابط سیاسی و تنش در مرزها، تجارت دوجانبه برای مدتی متوقف میشود.