شماری از بازرگانان میوه و سبزی تازه که از راه گذرگاه مرزی غلامخان به پاکستان صادرات دارند، میگویند که حکومت این کشور به کامیونهای کمی از افغانستان اجازهی ورود میدهد. این بازرگانان، میگویند که این مسئله، سبب شده که کامیونها زمان زیادی پشت مرز متوقف مانده و میوه و سبزی درون آن فاسد شود.
فیضمحمد، یکی از بازرگانان میوه و سبزی تازه، با زمانگیرخواندن روند ورود کامیونهای میوه و سبزی به پاکستان، میگوید که برای پیشگیری از زیان بازرگانان، باید روزانه به کامیونهای بیشتری اجازهی ورود به پاکستان داده شود. او میافزاید: «کار تجارت انگور را میکنم؛ یک موترم سه شبانهروز در توقفگاه و دو روز در قطار ایستاد بود؛ زمانیکه مالم به پشاور رسید، پول گمرک را پوره نتوانست؛ بیش از ۲۰۰ هزار مصرف کردم؛ میوه و سبزی ما از بین رفت.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
سیداحمد، دیگر بازرگان، میگوید که پاکستان روزانه به کامیونهای کمتری اجازهی ورود به خاک خودش را میدهد؛ چیزی که سبب شده کامیونهای حامل سبزی و میوه تازه زمان زیادی پشت مرز مانده و کالاهای درون آن فاسد شود. «بندر غلامخان برای دو روز باز و پنج روز بسته است؛ ما با مشکلات زیاد روبهرو استیم؛ هزاران افغانی زیان دیدهایم؛ انگور، بادنجان رومی و دیگر سبزیها خراب شده؛ از هر دو حکومت میخواهیم که برای ما بندرها را باز کنند و مسائل بازرگانی را قربانی سیاست نکنند.»
در سوی دیگر، نواب امیرزوی، رییس اتاق تجارت و سرمایهگذاری خوست، میگوید که در حال حاضر، نیاز است که روزانه به ۳۰۰ کامیون حامل میوه و سبزی به پاکستان اجازهی ورود داده شود؛ اما پاکستان تنها به ۶۰ تا ۷۰ کامیون اجازهی ورود به خاک خود را می دهد.«روزانه باید تا ۳۰۰ موتر میوههای تازه و سبزی ما میرفت؛ اما متأسفانه اکنون به ۶۰ یا ۷۰ موترها اجازه عبور را میدهند آن هم به گونهی مشروط.»
شبیراحمد عثمانی، رییس اطلاعاتوفرهنگ خوست، میگوید که افزایش تردد کالاهای بازرگانی از بندر غلامخان به دلیل مشکلات در دیگر گذرگاههای مرزی با پاکستان، بازرگانان و رانندگان کامیونهای تجارتی با مشکل روبهرو کرده است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
او، میافزاید که تلاشهای عملی برای رسیدگی به مشکل بازرگانان در گذرگاه مرزی غلامخان، آغاز شده است. «در بسیاری از بندرها راهها مسدود شده؛ تنها در این جا راه باز است، بناً فشار بیشتر روی همین بندر است به همین خاطر برای رانندگان مشکلات را به بار آورده است. اکنون هم راه باز است، راه به شکل مکمل باز شده مشکل وجود ندارد. البته ازدهام زیاد است، ماشینها و کالاهای تجارتی متوقف استند.»
گذرگاه مرزی غلام خان در خوست، در مقایسه با سایر گذرگاههای مرزی با پاکستان، با بندر کراچی فاصلهی کمتری دارد؛ اما سهولتهای کافی برای تجارت از این مسیر با پاکستان فراهم نشده است.