هبت‌الله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی، سه‌شنبه، ۲۹ حمل، در بخشی از پیامش به مناسبت فرارسیدن عید فطر، بر گسترش آموزش‌وپرورش در افغانستان، تأکید کرده و گفته است که برای رشد بیش‌تر علم و دانش، برنامه‌های سودمندی را روی دست دارد. با این حال، شماری از دانش‌آموزان و دانش‌جویان دختر، در واکنش به این گفته‌ها بار دیگر از رهبر امارت اسلامی، می‌خواهند که مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها را بازگشایی کند و محدودیت‌های فراراه آموزش دختران را بردارد.

محدثه، دانش‌آموز صنف یازدهم در یکی از مکتب‌های شهر کابل، می‌گوید با این که رهبر امارت اسلامی، در پیام عیدی‌اش هیچ حرفی از بازگشایی مکتب‌ها نگفته است؛ اما انتظار دارد که بتواند در روزهای آینده، دوباره به مکتب برود. او می‌‌افزاید: «من و همه دختران، امیدوار بودیم که حرف رهبر امارت اسلامی، از بازگشایی مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها است؛ اما از رفتن دختران به درس، چیزی یاد نکرده و خیلی نگران این موضوع هستیم. امیدوارم که بانوان، دوباره به درس شان برگردند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

نجمه که دانش‌آموز صنف دوازدهم در یکی از مکتب‌های دولتی است، با خوش‌بینی از بازگشایی مکتب‌ها در روزهای پس از عید، می‌گوید: «خوش‌بین هستم که امارت اسلامی، دروازه‌های مکتب‌ها را باز کند. امیدوارم که پس از عید، بتوانیم به درس خود برگردیم. اگر امارت اسلامی می‌خواهد علم و دانش را وسعت بدهد، نیاز است که همه به مکتب‌ و دانش‌گاه برگردند تا نسل باسواد به وجود بیاید.»

از سویی هم، شماری از دانش‌جویان دختر، نیز می‌گویند که بازگشایی مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران، یگانه راه ترقی افغانستان است.

نیلوفر، دانش‌جوی صنف سوم در یکی از دانش‌گاه‌های دولتی در کابل، می‌گوید که انتظار دارد رهبر امارت اسلامی با رفع محدودیت‌های آموزشی، زمینه‌ی دست‌رسی به علم و پیش‌رفت را به گونه‌ی یکسان به همه فراهم کند. او می‌افزاید: «انتظار داشتیم که رهبر امارت اسلامی به بازشدن دانش‌گاه‌ها و مکتب‌ها اشاره کند. خواست ما از رهبر امارت اسلامی و افرادی که در رأس اند، این است که زمینه‌ی یادگیری را به همه فراهم کنند و دختران بتوانند دوباره به درس شان برگردند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، شماری از فعالان حقوق زن، می‌گویند که در ادامه‌ی انتظارها برای بازگشایی مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها، رهبر امارت اسلامی با پخش پیام عیدی‌اش، باید سرنوشت آموزش و تحصیل دختران را نیز روشن می‌کرد. مریم معروف آروین، فعال حقوق زن، می‌گوید که با بازشدن دروازه‌های مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها، عدالت اجتماعی نیز تا اندازه‌ای تأمین خواهد شد. او می‌‌افزاید: «مردم افغانستان انتظار دارند تا سرنوشت دختران افغان که امروز بیش از هر زمان دیگر محرومیت و محکومیت را تجربه می‌کنند، مشخص شود؛ این که مثلاً مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها تا چه زمان بسته می‌مانند. اگر جو حاکم ادعا دارد که عدالت تأمین می‌شود، باید در رفتار نیز تلاش شود و زنان به جایگاه شان برگردند.»

دانش‌آموزان و دانش‌جویان دختر در حالی انتظارها برای بازگشت به صنف‌های درسی شان را ابراز می‌کنند که تا کنون، تصمیمی برای بازگشایی مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها، از سوی امارت اسلامی گرفته و اعلام نشده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: