شماری از دام‌داران در غور، می‌گویند که کم‌بود علوفه برای دام‌های شان در زمستان پیش رو، آن‌ها را با مشکلات روبه‌رو کرده است.

عیدگل، یکی از دام‌داران غور که بیش از ۸۰ رأس گوسفند دارد، می‌گوید که در حال حاضر حتا توان تأمین علوفه‌ی ۱۰ رأس گوسفند را ندارد. او که از درآمد ناشی از دام‌داری، نیازهای خود و خانواده‌اش را فراهم می‌کند، از حکومت و مؤسسه‌ها، می‌خواهد تا به مشکلات او و دیگر دام‌داران رسیدگی کند. عیدگل می‌افزاید: «بسیار سال‌ها می‌شود که ما مال‌داری و گاوداری داریم. همی خشک‌سالی‌ها که آمده به مال‌داری و گاوداری ما بسیار تلفات داده، مریض می‌شوند و می‌میرند.» به گفته‌ی او، کم‌بود علوفه برای دام‌ها، سبب شده که آن‌ها لاغر شوند و فروش شان نیز کاهش پیدا کند.

عیدگل با نگرانی‌ای که از صورتش پیداست، می‌گوید که بهای هر تُن علوفه‌ی دام در غور، به ۲۵ تا ۳۰ هزار افغانی رسیده که در شرایط کنونی، هیچ دام‌داری توان تهیه‌ی آن را ندارد.

او می‌افزاید که افزون بر کم‌بود علوفه، شیوع بیماری‌های حیوانی نیز، از چالش‌های دیگری است که سبب شده تا مال‌داران، دام‌های خود را به بهای اندک بفروشند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری غور، با پذیرفتن چالش کم‌بود علوفه برای زمستان دام‌ها، می‌گویند که آن‌ها در کنار تطبیق کارزارهای واکسین حیوانی، سروی‌های متعددی را برای ذخیره‌سازی علوفه‌ی حیوانی در سطح شهر و ولسوالی‌های این ولایت راه‌اندازی کرده اند.

غلام‌محمد کاظم شهامت، رییس زراعت، آبیاری و مالداری غور، می‌گوید که این ریاست، با هم‌کاری برخی مؤسسه‌ها، مقداری علوفه به دام‌داران توزیع کرده اند، که بسنده نیست.

او، می‌افزاید: «ما تمام مشکلات مال‌داران و مواشی را به مؤسسات هم‌کار و دفتر سازمان خوراک و هم‌چنان به مقام وزارت زراعت شریک ساختیم و آن‌ها وعده سپرند که انشاءالله به این مشکلات رسیدگی می‌کنند.»

بر اساس آمار ریاست زراعت، آبیاری و مالداری غور، به ۵۰ درصد دام‌داران علوفه توزیع شده؛ اما باقی ۵۰ درصد دام‌داران با کم‌بود علوفه روبه‌رو اند.

ریاست زراعت غور، می‌گوید که در جریان سروی‌های شان به مردم و نیروهای امنیتی دستور داده اند تا از قاچاق علوفه به بیرون از این ولایت جلوگیری کنند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی اکس دنبال کنید

عبدالواحد حماس، سخن‌گوی والی غور، می‌گوید که در برخی ولسوالی‌های این ولایت، مقدار علوفه‌ی زمستانی و پول نقد به دام‌داران توزیع شده و تلاش می‌شود در حالت‌های اضطراری در هم‌آهنگی با سایر نهادهای دولتی و غیردولتی به ویژه‌ کمیته‌ی حالت اضطرار، برای دام‌داران این ولایت بیش‌تر کمک کنند. او، می‌افزاید: «ولسوالی‌های مرغاب و هم‌چنان در ولسوالی‌های پسابند و تیوره، علوفه و پول نقد توزیع شده است. غور یک ساحه است که راه‌های صعب‌العبور دارد، زمستان بسیار سخت دارد.» به گفته‌ی او، در صورت رخ‌دادن رویدادهای طبیعی مانند بارندگی و سیلاب‌ها که ممکن به تلف‌شدن مواشی بینجامد، کمیته‌ی حالت اضطرار غور با آسیب‌دیدگان هم‌کاری می‌کند.

سخن‌گوی والی غور، می‌افزاید که در صورت نیاز جدی به علوفه، تلاش می‌شود تا با حمایت مؤسسه‌ها و حکومت مرکزی، برای دام‌داران از ولایت‌های هم‌جوار علوفه تهیه شود.

غور در مرکز افغانستان، زمستانی سرد و طولانی دارد و به همین دلیل، دام‌داران در این ولایت برای تغذیه‌ی دام‌های خود در جریان زمستان، به علوفه‌ی زیادی نیاز دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: