اتحادیۀ اروپا نشست دو روزهیی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان با شرکت حدود ۶۰ تن از زنان در داخل و بیرون از کشور برگزار کرد.
توماس نیکلسن، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان، اعلام کرده که نشست «رهبران زن افغان» با شرکت زنان فعال، پویا و شجاع این کشور برگزار شده است.
نرگس نهان، یک تن از شرکتکنندهگان این نشست، آن را مهم عنوان کرده و در توییترش نوشته است که با برگزاری چنین نشستها متعهد به بلندکردن صدای زنان افغانستاناند و حقوق آنان را باز میگردانند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
اما شماری از فعالان حقوق زن از برگزاری این نشست انتقاد میکنند و میگویند نشست اتحادیۀ اروپا که با شرکت زنان افغان در بیرون از کشور برگزار شده است، راه به جایی نمیبرد.
هایده اکبری، یک تن از فعالان حقوق زن، به سلاموطندار میگوید که جهان نظارهگر بدترشدن وضعیت زنان افغانستان است، اما اقدامات عملی که نشاندهندۀ پشتیبانی از این زنان باشد، انجام نمیدهد.
او میافزاید: «راه حل مشکلات زنان افغانستان با اینگونه مجالس بیرونی حل نمیشود، باید راههای حل مناسب برای زنان پیدا شود. اینگونه مجالس راه حل دایمی مشکلات زنان افغان نیست، این مجالس شاید در کوتاهمدت خوب باشد و در درازمدت مفید نیست.»
شیبا رؤوفی، یکی دیگر از فعالان حقوق زن، نیز میگوید که جامعۀ بینالمللی بهجای برگزاری چنین نشستها، بالای امارت اسلامی فشار بیاورد تا حکومت سرپرست قوانین سختگیرانۀ خود در برابر زنان را کاهش دهد.
خواستیم دیدگاه امارت اسلامی را دربارۀ برگزاری نشست اتحادیۀ اروپا برای زنان داشته باشیم؛ اما موفق نشدیم.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
نشستهای بینالمللی دربارۀ زنان افغانستان پس از رویکارآمدن امارت اسلامی در حالی برگزار میشود که محدویتها بر زنان با گذشت هر روز در حال افزایش است.
در آخرین مورد، وزارت امر به معروف و نهی از منکر رعایت حجاب را «حکم قطعی» اعلام کرده و از مجریان زن در رسانههای دیداری خواسته است که در هنگام اجرای برنامه صورتشان را بپوشانند.