شماری از باشندگان ولسوالی‌های قلعه‌ی ‌زال، کلباد و گل‌تپه‌ی کندز، می‌گویند که خرابی راه‌های ارتباطی آن‌ها را در رفت‌وآمد به ولسوالی‌های دیگر با مشکل روبه‌رو کرده است.

ایمل، باشنده‌ی ولسوالی قلعه‌‌ی زال، می‌گوید که به  دلیل خرابی‌ سرک‌ها هنگام رفتن به شهر کندز یا ولسوالی‌های دیگر ساعت‌ها در راه می‌ماند. «سرک‌های ما خامه و بسیار خراب است. همه مردم ولسوالی با این مشکل مواجه هستند و حتا اگر مریض هم‌راه ما باشد، گاهی تا رسیدن به شفاخانه یا شهر جان خود را از دست می‌دهد.»

حمادالدین، باشنده‌ی گل‌تپه، می‌گوید: «به دلیل وضعیت نامناسب سرک، نمی‌توانیم بیماران را به‌موقع نزد داکتر برسانیم؛ در موارد عاجل، وضعیت بیماران وخیم می‌شود و انتقال آنان در کوتاه‌ترین زمان به ولایت و شفاخانه با دشواری روبه‌رو است.»

رحمان‌گل، از باشندگان ولسوالی گل‌تپه‌ی کندز، می‌گوید که به دلیل نبود سرک‌های معیاری محصولات کشاورزی‌اش در زمان مناسب به دست مشتری نمی‌رسد. «خرابی این سرک باعث شده که رفت‌وآمد بسیار دشوار شود. تولیدات زراعتی ما به ‌دلیل خرابی سرک به شهر و بازار نمی‌رسد و دهقانان نمی‌توانند محصولات خود را به فروش برسانند.»

در سوی دیگر، شماری از رانندگان در کندز، می‌گویند که خرابی سرک‌ها، هزینه‌های ترمیم موتر و خرید تیل را افزایش داده است. گل‌دادخان، راننده‌ای در مسیر  ولسوالی گل‌تپه، می‌گوید که به دلیل خرابی سرک‌ها موترش هر ماه دچار مشکل فنی می‌شود. «کرایه‌ای که از مسافران دریافت می‌کنیم، تنها صرف هزینه‌های موتر می‌شود. به دلیل خرابی سرک‌ها، هزینه‌های ترمیم و مصرف موتر بسیار بالا رفته و عملاً درآمدی برای ما باقی نمی‌ماند.»

رحمت‌الله، راننده در مسیر ولسوالی امام‌صاحب نیز، می‌گوید: «موترهای ما بارها پنچر می‌شوند و آسیب می‌بینند. این وضعیت ما را با مشکلات فراوان روبه‌رو کرده است. توان مالی ما نیز به اندازه‌ای نیست که بتوانیم از عهده‌ی هزینه‌های ترمیم و خسارت‌های ناشی از خرابی سرک برآییم.»

با این همه، عبدالحق حقمل، رییس فواید عامه‌ی کندز، می‌گوید که برای بازسازی مسیرهای ولسوالی‌های قلعه‌ی ‌زال، گل‌تپه، آقتاش و کلباد، برنامه‌هایی را روی دست دارند. «در کندز چهار ولسوالی مسیرهای شان تا مرکز خراب است، قعله‌ی زال است گل تپه، آقتاش کلباد خامه است؛ مسیر این ولسوالی‌ها را ما پلان داریم که بازسازی کنیم.»

خرابی جاده‌های ولسوالی‌های کندز در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌های جدی باشندگان این ولایت تبدیل شده؛ مشکلی که رفت‌وآمد، انتقال بیماران، دست‌رسی به بازارها و ارائه‌ی خدمات را با دشواری روبه‌رو کرده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: