آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید که قزاقستان تعرفه‌های گمرکی بر صادرات کالاهای افغانستان از طریق خط آهن را ۵۰ درصد کاهش داده است.

سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت، می‌افزاید که این توافق در دیدار با مقام‌های قزاقستان در حاشیه‌ی نشست فرمت شمال-جنوب انجام شده است.

آخوندزاده عبدالسلام جواد، تصریح می‌کند: «سرپرست وزارت صنعت و تجارت با معین وزارت زراعت، مسئول شرکت دولتی در بخش غله‌جات و نماینده‌ی خط آهن آن کشور دیدار کرده و در این دیدار جانب قزاقستان ۵۰ درصد تخفیف به صادرات افغانستان از طریق خط آهن تعهد کرده است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

نشست فرمت شمال-جنوب، روز گذشته در شهر آق‌تاو قزاقستان به هدف توافق روی ایجاد دهلیز پنج‌گانه‌ی حمل‌ونقل تجاری و صادرات شمال به جنوب، میان نمایندگان امارت اسلامی، اوزبیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، روسیه و بلاروس برگزار شد.

در ترکیب هیئت امارت اسلامی در این نشست، افزون بر سرپرست وزارت صنعت و تجارت، سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی نیز شرکت داشت.

امام‌الدین احمدی، سخن‌گوی وزارت ترانسپورت و هوانوردی، می‌گوید که این نشست به هدف ایجاد دهلیز پنج‌گانه‌ی حمل‌ونقل که بلاروس، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و افغانستان را باهم وصل می‌کند، برگزار شده است.

او می‌افزاید: «هیئت امارت اسلامی افغانستان به سرپرستی حمیدالله آخوندزاده، سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی، در نشست کریدور ترانزیت و تجارت شمال به جنوب در قزاقستان شرکت کرد و هدف این نشست ایجاد دهلیز پنج‌جانبه میان بلاروس، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و افغانستان است.»

شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، ایجاد دهلیز پنج‌گانه‌ی نام‌برده را به سود افغانستان می‌دانند و می‌افزایند که شکل‌گیری آن می‌تواند به گسترش روابط تجارتی افغانستان با کشورهای منطقه کمک کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، در این باره می‌گوید: «افغانستان یک کشور محاط به خشکه است و با آب‌های آزاد دست‌رسی و ترانسپورت معیاری ندارد. ما نتوانستیم که در تجارت بین‌المللی نقش داشته باشیم و هرازگاهی که دهلیزهای جدید ایجاد می‌شود، با ایجاد آن زمینه‌ی کار فراهم و میلیون‌ها دالر حق ترانزیت به افغانستان داده می‌شود.»

شاکر یعقوبی، دیگر آگاه مسائل اقتصادی، نیز در این باره می‌گوید: «در وضعیت اقتصادی افغانستان تأثیر مثبت دارد؛ ما را از انحصار و وابستگی به پاکستان دور می‌کند و این یک فرصت خوبی است که افغانستان به تجارت منطقه می‌پردازد.»

در نشست فرمت شمال-جنوب، نمایندگانی از هند، ایران، عمان، سوریه و امارات متحده‌ی عربی، نیز حضور داشتند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: