حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان، حمله‌های هوایی ارتش پاکستان بر پکتیکا را، به شدت محکوم کرده است.

کرزی، امروز (شنبه، ۲۶ میزان) با پخش پیامی در حساب کاربری اکس خود نوشته است: «حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان، حمله‌های هوایی پاکستان در پکتیکا را که منجر به شهادت و زخمی‌شدن شمار از هم‌وطنان ما از جمله بازیکنان جوان کریکت شد، به شدت محکوم می‌کند.»

رییس‌جمهور پیشین افغانستان، گفته است که پاکستان باید به خاطر منافع خود، تجاوز به مردم و خاک افغانستان را متوقف کند. «باید در مورد سیاست‌های خود تجدید نظر کند و بر اساس اصول بین‌المللی، راه برقراری روابط دوستانه و متمدنانه با افغانستان را در پیش گیرد.»

جنگنده‌های ارتش پاکستان، جمعه‌شب، ۲۵ میزان، ولسوالی‌های ارگون و برمل پکتیکا را بم‌باران کردند. به گفته‌ی مسئولان محلی، در این حمله‌ها ۱۱ تن در ولسوالی ارگون «شهید» و ۱۲ تن دیگر زخمی شده اند. در میان قربانیان، زنان و کودکان نیز شامل اند‌.

در سوی دیگر، ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، اعلام کرده که هیئت عالی‌رتبه‌ی حکومت به ریاست محمدیعقوب مجاهد، وزیر دفاع ملی، به دوحه، پایتخت قطر، رفته است. او، امروز در خبرنامه‌ای در حساب کاربری اکس خود نوشته که وزیر دفاع ملی امارت اسلامی برای آغاز گفت‌وگوها با پاکستان به دوحه رفته است.

مجاهد، گفته که امارت اسلامی حمله‌های شب گذشته‌ی ارتش پاکستان و نقض حریم افغانستان از سوی این کشور را با «شدیدترین الفاظ» محکوم می‌کند و آن را تلاشی برای طولانی‌کردن جنگ می‌داند. «ما ‌بار دیگر تکرار می‌کنیم که افغانستان به حل صلح‌آمیز و امنیت منطقه‌ای باور دارد؛ اما هر آن چه رخ می‌دهد، نتیجه‌ی تجاوزهای جانب پاکستانی است.»

به گفته‌ی مجاهد، امارت اسلامی در حالی که حق پاسخ‌گویی به تجاوز و نقض حریم از سوی ارتش پاکستان را برایش محفوظ می‌داند؛ اما برای حفظ حیثیت تیم گفت‌وگوکننده‌اش از «تحرکات جدید» خودداری می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: