شماری از خبرنگاران با شکایت از دسترسینداشتن به اطلاعات، میگویند؛ با این که امارت اسلامی بارها به دادن اطلاعات به خبرنگاران تعهد سپرده است، اما آنها هنوز هم در زمینهی دسترسی به اطلاعات، با مشکل روبهرو اند.
آنها میگویند که به آسانی نمیتوانند به اطلاعات دسترسی پیدا کنند و سخنگویان امارت اسلامی نیز، به گونه درست به پرسشهای خبرنگاران پاسخ نمیدهند.
یارمحمد پردیس، خبرنگار در یکی از تلویزیونهای خصوصی، به سلاموطندار میگوید: «بدبختانه، دسترسی به اطلاعات محدود شده و در نهایت، در شرایط کنونی، خبرنگاران وقتی میخواهند روی بعضی مسائل گزارش تهیه کنند، به راحتی نمیتوانند اطلاعات به دست بیاورند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
یاسیمن صافی، خبرنگار دیگری، میگوید که مقامهای امارت اسلامی در نشستهای خبری، تنها در بارهی موضوعاتی اطلاعات ارائه میکنند که خود شان آن را دستآورد میدانند.
او میگوید: «در کنفرانسهای خبری، اطلاعاتی را که خبرنگاران نیاز دارند، به آنها داده نمیشود و تنها اطلاعاتی را به آنها میدهند که خود شان میخواهند.»
از سوی دیگر، مسئولان خانهی ملی خبرنگاران افغانستان، میگویند که بر اساس قانون دسترسی به اطلاعات، مسئولان حکومتی، مکلف اند که اطلاعات را سر وقت در اختیار خبرنگاران قرار بدهند؛ اما به گفتهی آنها، مقامهای امارت اسلامی، گفته اند که کار روی قانون دسترسی به اطلاعات جریان دارد و پس از اندکی تغییر، اجرایی خواهد شد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
شبنم شهرزاد، سخنگوی خانهی ملی خبرنگاران افغانستان، به سلاموطندار میگوید: «اخیراً با وزارت اطلاعات و فرهنگ نشستی داشتیم و به ما گفته شد که کار روی قانون دسترسی به اطلاعات جریان دارد که با کمی تغییر، از سوی رهبری امارت اسلامی توشیح شده و اجرایی خواهد شد.»
خواستیم در بخش محدودیت دسترسی به اطلاعات، دیدگاه مسئولان امارت اسلامی را نیز داشته باشیم؛ اما به تماسهای پیهم مان پاسخی داده نشد.