وزارت امور خارجهی افغانستان، در واکنش به قطعنامهی شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر تعامل با امارت اسلامی و رعایت حقوق زنان، گفته است که بحثهای مرتبط به زنان، جزو مسائل داخلی افغانستان است و تأثیری بر دیگر کشورها ندارد.
ضیااحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه، در این باره به رسانهها گفته است: «مطابق قوانین و معیارهای بینالمللی، کشورهای جهان نباید به مسائل داخلی افغانستان دخالت کنند. این یک مسئلهی اجتماعی داخلی افغانستان است و هیچ تأثیری بر کشورهای جهان ندارد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
شورای امنیت سازمان ملل متحد، به تازگی با صدور قطعنامهای، از امارت اسلامی خواسته است که محدودیتها در برابر کار، آموزش و اشتراک زنان در جامعه را بردارد. در این قطعنامه، ضمن اهمیت تعامل با امارت اسلامی برای رسیدگی به بحرانهایی که شهروندان افغانستان با آن روبهرو اند، به کشورها و سازمانهای بینالمللی تأکید شده است که از تأثیرگذاری خود برای وادارکردن امارت اسلامی به منظور رعایت حقوق زنان، کار بگیرند.
پس از تصویب این قطعنامه، نمایندگان امریکا، امارات متحدهی عربی و روسیه، به گونهی جداگانه بر اهمیت رعایت حقوق زنان در افغانستان پافشاری کرده اند.
در همین حال، آگاهان اما قطعنامهی شورای امنیت سازمان ملل متحد و واکنش امارت اسلامی در برابر آن را، نشانهی تقابل امارت اسلامی با جهان میدانند. طارق فرهادی، آگاه مسائل سیاسی، در این باره به سلاموطندار میگوید: «قطعنامهی شورای امنیت، نشان میدهد که طالبان به یک طرف شده اند و باقی دنیا طرفی دیگر. تقریباً ۹۰ کشور و سازمان ملل متحد، وضعیت کنونی در افغانستان را تقبیح میکنند.»
قطعنامهی شورای امنیت سازمان ملل متحد، در حالی تصویب شده که قرار است تا دو روز دیگر، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و نمایندگان ویژهی کشورهای مختلف برای افغانستان، در نشستی در دوحه، پیرامون مسائل افغانستان، پشت درهای بسته گفتوگو کنند. در این نشست که قرار است در یازدهم و دوازدهم ثور برگزار شود، در بارهی شیوههای تعامل کشورها با امارت اسلامی بحث و رأیزنی خواهد شد.
گفته میشود که نمایندهای از امارت اسلامی در این نشست دعوت نشده است؛ اما مسئولان امارت اسلامی میگویند که حضوریافتن و نیافتن در این نشست، هنوز نهایی نشده است.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
با این حال، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، به سلاموطندار میگوید که این حکومت، هر گامی که برای بهبود روابط با امارت اسلامی برداشته شود را، میستاید. او میافزاید: «باید مطابق شرایط جاری کشور در بارهی کمکهای بشری و همچنان روابط رسمی دیپلماتیک و رفع محدودیتها، اقدامات و تصمیماتی اتخاذ شود تا ما به حل مسائل برسیم.»
پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، جامعهی جهانی با برگزاری نشستها و صدور اعلامیههای بسیاری، از امارت اسلامی خواستار رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان شده؛ خواستی که تا کنون بیپاسخ مانده است.