امارت اسلامی، میگوید که اکنون فرصتهای خوب سرمایهگذاری در سکتورهای مختلف فراهم شده و از همینرو، کشورهای همسایه و منطقه به ویژه چین و روسیه، علاقهمند گسترش سرمایهگذاری در افغانستان استند.
ارگ، در خبرنامههای جداگانه در حساب کاربری اکس خود، نوشته که شماری از سرمایهگذاران روسی، یکشنبه در دیدار با عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرای امارت اسلامی، گفته اند که خواستار سرمایهگذاری در بخشهای زیربنا، صنعت، تجارت، ترانسپورت، زراعت، خطآهن و صحت در افغانستان استند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، میگوید که عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، در این دیدار اطمینان داده که فرصتهای خوب سرمایهگذاری در سکتورهای مختلف در افغانستان فراهم شده و از همه سرمایهگذاران به شکل همهجانبه پشتیبانی میشود. او میافزاید: «در این نشست ملا عبدالغنی برادر گفت که اکنون افغانستان کشور غنی است و فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری دارد؛ او از سرمایهگذاران داخلی و خارجی خواست که به افغانستان بیایند و در بخشهای مختلف سرمایهگذاری کنند.»
در همین حال، مسئولان وزارت معادن و پترولیم، از علاقهمندی سرمایهگذران چینی در استخراج نفت افغانستان خبر میدهند.
همایون افغان، سخنگوی این وزارت، میگوید که به تازگی قرارداد استخراج نفت از ۱۸ حلقه چاه در حوزهی آمودریا با یک شرکت چینی بسته شده است. «۲۴ حلقه چاه فعال در آن جا داریم که میزان استخراج روزانهی آن ۱۳۵۰ تُن نفت خام است؛ قرارداد ۱۸ حلقه چاه به تازگی بسته شده که بخشی از این چاهها استخراجی، دو حلقه اکتشافی و پنج حلقهی دیگر ترمیمی است؛ با فعالشدن این چاها استخراج روزانه تا دو هزار تُن در روز خواهد رسید.»
آگاهان اقتصادی، افزایش سرمایهگذاریهای کشورهای ابرقدرت به ویژه چین و روسیه در افغانستان را فرصتی برای تشویق سرمایهگذاران دیگر کشورها در افغانستان میدانند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
ایرج فقیری، آگاه مسائل اقتصادی، میگوید: «این تشویقکننده است برای معرفی محصولات داخلی و ایجاد نوع صادرات مثبت در افغانستان و به یک شکلی بهرسمیتشناسی اقتصادی افغانستان را به دنبال دارد.»
چین و روسیه هر چند امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته اند؛ اما در کنار برقراری روابط دیپلماتیک، در سه سال گذشته در بخشهای تجاری و سرمایه گذاری نیز با امارت اسلامی تعامل داشته اند.