گروه دولت اسلامی (داعش)، با پخش بیانیهای اعلام کرده که حمله بر سفارت پاکستان در کابل، کار این گروه بوده است. در بیانیهی گروه دولت اسلامی آمده که این گروه به سفیر پاکستان و نگهبانانش حمله کرده است.
این حمله پس از چاشت روز جمعه، ۱۱ قوس، رخ داد. وزارت امور خارجهی پاکستان به دنبال این حمله اعلام کرد که عبیدالرحمان نظامانی، سفیر این کشور در کابل، از یک حملهی مسلحانه سالم بیرون شده است.
به گفتهی این وزارت، هدف این حمله ترور سفیر پاکستان بوده؛ اما به او آسیبی نرسیده و یک نگهبانش به شدت زخمی شده است. حمله بر سفارت پاکستان در کابل واکنش کشورها و نهادهای بینالمللی را برانگیخته است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
شورای امنیت سازمان ملل متحد، یوناما، وزارت امور خارجهی امریکا، سفارت ترکیه در کابل، قطر و ایران، این حمله را محکوم کرده و خواهان تأمین امنیت نهادهای دیپلماتیک در افغانستان شده اند.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، با پخش بیانیهای حمله بر سفارت پاکستان در کابل را «تروریستی» خوانده و آن را به شدت محکوم کرده اند.
اعضای این شورا گفته اند که از همهی طرفها میخواهند تا به ایمنی و امنیت مکانهای دیپلماتیک و کنسولی و پرسنل کشورهای عضو سازمان ملل، احترام بگذارند.
با این حال، وزارت امور خارجهی پاکستان پس از این حمله، کاردار سفارت افغانستان در پاکستان را احضار کرد؛ اما این وزارت در خبرنامهای گفته است که هیچ برنامهای برای بستن سفارت و بیرونکردن دیپلماتهای پاکستانی از کابل روی دست نیست.
وزارت امور خارجهی افغانستان، نیز این حمله را محکوم کرده و گفته است که به افراد مغرض اجازه نمیدهد که تهدیدات امنیتی را متوجه مأموریتهای دیپلماتیک کنند.
به گفتهی عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه، امیرخان متقی، سرپرست این وزارت با بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجهی پاکستان در بارهی حمله بر سفارت پاکستان در کابل تلفنی گفتوگو کرده است.
متقی در این گفتوگو اطمینان داده است که به امنیت سفارت پاکستان در کابل توجه ویژه خواهد شد و تمام تلاش خود را برای یافتن عاملان این رویداد و محاکمهی آنها به کار خواهد گرفت.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
سخنگوی وزارت امور خارجه به نقل از بلاول بوتو زرداری گفته است که چنین رویدادهایی نمیتواند روابط میان دو کشور را خراب کند و او اجازه نخواهد داد کسی در چنین اقدامات شوم موفق شود.
حامد کرزی، رییسجمهور پیشین افغانستان و عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهی ملی دولت پیشین، ضمن محکومکردن این حمله، گفته اند که حمله بر نمایندگیهای سیاسی زیر هیچ شرایطی قابل توجیه نیست.
پس از رویکارآمدن دوبارهی امارت اسلامی در افغانستان، این دومین حمله بر نهادهای دیپلماتیک در پایتخت است.