نشست سران کشورهای گروه ۲۰ با شرکت قدرت‌های بزرگ اقتصادی جهان، امروز به میزبانی ایتالیا آغاز شد. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، در توییترش با ابراز نگرانی از وضعیت بی‌جاشده‌گان، افراد فقیر و آسیب‌پذیر در زمستان پیش‌رو، از کشورهای عضو گروه ۲۰ خواسته است که سرمایۀ بسته‌شدۀ افغانستان را آزاد کنند و به ارایۀ کمک‌های بشردوستانۀ تعهدشدۀ‌شان ادامه دهند.

در عین حال، نمایندۀ سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه نیز به سران کشورهای گروه ۲۰ دربارۀ فروپاشی اقتصادی افغانستان و ناامنی غذایی بیش از نیمی از جمعیت این کشور در زمستان ام‌سال، هشدار داده است.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

اما شماری از آگاهان به این باور اند که تنها کمک‌های بشردوستانه و آزادسازی سرمایه‌های افغانستان نمی‌تواند برای کنترل بحران انسانی در افغانستان بسنده باشد. آنان می‌گویند که برای کنترل بحران انسانی در افغانستان باید برنامۀ داخلی وجود داشته باشد.

مصطفا علی‌زاده، آگاه سیاسی به این باور است که برای جلوگیری و بیرون‌رفت از این بحران باید برنامۀ داخلی وجود داشته باشد. به گفتۀ آقای علی‌زاده، نظام اقتصادی به یک برنامۀ مدون نیاز دارد.

اکرم عارفی، دیگر آگاه سیاسی می‌گوید که برای جلب توجه بیش‌تر کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا و گروه ۲۰ به افغانستان و عملی‌شدن تعهدات آنان برای کمک به افغانستان، نیاز به تلاش‌های بیش‌تر دولت حاکم کنونی‌ست. او می‌افزاید که حکومت مسلط کنونی بر افغانستان، باید در این زمینه گام‌های عملی بردارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

سخنگویان امارت اسلامی به پرسش‌‌های سلام‌وطندار در این باره پاسخ ندادند. در نشست پیشین سران کشورهای گروه ۲۰ که در تاریخ دوازدهم ماه جاری میلادی برگزار شد، اتحادیۀ اروپا کمکی به ارزش یک میلیارد یورو را برای افغانستان و کشورهای همسایه‌یی که پناه‌جویان این کشور را می‌پذیرند، اعلام کرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: