ازدحام وسایط در شهر بی‌چراغ غزنه. چهارراهی‌های مهم شهر غزنی در واپسین سال‌های حکومت جمهوری گواه نصب چراغ‌های ترافیکی بود و برای مدتی جدا از مدیریت ترافیک شهری، سبب زیبایی شهر نیز شده بود؛ اما این چراغ‌ها از دو سال به این سو غیرفعال اند و دستگاه‌ها و چراغ‌های آن زیر خاک و غبار جاده‌ها گم شده است.

باشندگان غزنی، از بی‌برنامگی اداره‌های مسئول برای تنظیم و دوباره فعال‌کردن این چراغ‌ها انتقاد می‌کنند و به سلام‌وطندار می‌گویند که غیرفعال‌بودن این چراغ‌ها، سبب ازدحام شهری، رویدادهای ترافیکی و گریز رانندگان از قوانین ترافیکی شده است.

اجمل، راننده در غزنی، در این باره می‌گوید: «تقریباً دو سال پیش چراغ‌های ترافیکی فعال بود، ضرورت به ترافیک هم نیست. هر راننده می‌تواند بر اساس چراغ‌هایی که نصب است، قانون را مراعات بکند؛ اما فعلاً دو سال می‌شود که چراغ‌ها غیرفعال هستند. از طرف صبح می‌بینیم که جاده‌ها بند می‌شود، راه‌بندان وجود دارد و ‌بعضی وقت‌ها تصادم‌های ترافیکی به وجود می‌آید.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عظمت‌الله، باشنده‌ی غزنی، نیز می‌گوید: «دولت باید در این قسمت توجه جدی کند؛ به خاطری که مردم از طرف صبح طرف وظیفه می‌روند؛ طرف کاروبار شان می‌روند؛ چراغ‌ها کل شان بند است، خاموش است. باید این‌ها را فعال کنند تا در غزنی سبب حادثه نشود و مردم بتوانند با آسایش و آرامی طرف وظیفه بروند.»

از سویی هم، باشندگان غزنی ارائه‌ی خدمات ترافیکی و نظم شهری را از مسئولیت‌های حکومت‌ می‌دانند و می‌گویند که با فعال‌شدن دوباره‌ی این چراغ‌ها، نظم شهری بهبود می‌یابد و سبب کاهش ازدحام شهری و پیش‌گیری از راه‌‌بندان‌ها می‌شود.

خیرالدین، باشنده‌ی غزنی و حشمت‌الله جلالی، از فعالان مدنی در این ولایت، خواستار فعال‌سازی دوباره‌ی چراغ‌های ترافیکی اند.

خیرالدین می‌گوید: «خواست ما از دولت همین است که چراغ‌های ترافیکی را زودتر فعال کند که به خاطر ازدحام زیاد، مشکلات به مردم پیش شده است. در پیاده‌روها گشته نمی‌توانند و چهار موتر که یک جای می‌شود، راه‌بندان زیاد می‌شود.»

حشمت‌الله جلالی، هم می‌گوید‌: «ترافیک همین چراغ‌ها را دوباره فعال کند؛ این یک سهولت بزرگ است؛ در موقعیت‌های اساس نصب شده یکی نمود شهر است، دوم نیاز لازم است برای دریوران/رانندگان و برای ترافیک بسیار یک سهولت است. چراغ اگر فعال شود، سهولت ایجاد می‌شود. همین ترافیک‌های بی‌چاره هم این‌ قدر زجر نمی‌کشند زیر آفتاب، دود، غبار و باران.»

مسئولان مدیریت عمومی ترافیک غزنی، در پاسخ به این مشکل و خواست باشندگان این ولایت می‌گویند که فعال‌سازی دوباره‌ی چراغ‌های ترافیکی، از مسئولیت‌های شهرداری است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

محمدنبی حمزه، شهردار غزنی اما در گفت‌وگو با سلام‌وطندار از تصمیم این اداره برای فعال‌سازی چراغ‌های ترافیکی شهر غزنی سخن می‌زند و می‌گوید که ترمیم این چراغ‌ها در دستور کار سال روان این اداره قرار دارد.

حمزه در این باره می‌‌افزاید: «در باره‌ی چراغ‌های ترافیکی در همین سال ۱۴۰۳ خورشیدی، برای چراغ‌های ترافیکی کد داریم، در کد بودجه گرفتیم. ان‌شاءالله که برآوردش خلاص شود، ان‌شاءالله به اعلان می‌دهیم. به خاطر شهر و به خاطر این که حادثات ترافیکی کم شود و به نظم شهر هم دلالت می‌کند؛ به این خاطر این کد را گرفته‌ایم. البته کدام مکتوب به ما نیامده که مربوط ما شده؛ اما ما می‌توانیم پرسان که کردیم، می‌توانیم همین چراغ‌های ترافیکی را نصب کنیم.»

شهر غزنی از شهرهای نسبتاً پرجمعیت کشور است که جاده‌های کم‌عرض دارد و پلان شهری قدیمی و محدودش، سبب شده است تا با توجه به افزایش جمعیت، گواه ازدحام شهری بیش‌تری نسبت به دیگر شهرهای افغانستان باشد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: