از آغاز ۱۴۰۲ خورشیدی تا کنون، در نتیجه‌ی بارش شدید باران در بخش‌های مختلف افغانستان، سیلاب‌ و آب‌خیزی‌های ویران‌گری رخ داده که تلفات و زیان‌های مالی به هم‌راه داشته است. بر اساس معلومات مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، از آغاز ۱۴۰۲ تا کنون، ۱۱ تن در اثر رویدادهای طبیعی در کشور کشته و ۷۴ تن نیز زخمی شده اند.

شفیع‌الله رحیمی، سخن‌گوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، به سلام‌وطندار می‌گوید که در این مدت، یک هزار و ۷۷۹ خانه‌ی رهایشی نیز تخریب شده است. او می‌افزاید: «ما تلاش داریم در کم‌ترین زمان به کسانی که از رویدادهای طبیعی زیان دیده اند، رسیدگی کنیم. بودجه‌ی ما بیش‌تر اضطراری است. هنگامی که تخریب و خسارات وارد می‌شود، تثبیت شده و بودجه تعیین می‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

احمد، باشنده‌ی پروان که در روزهای پسین خانه‌اش در اثر جاری‌شدن سیل آسیب دیده‌ است، می‌گوید: «حکومت باید جاهایی که سیل از آن سرچشمه می‌گیرد را مشخص و مسیر آن را کنترل کند. سیلاب باید به جایی پایین شود که مردم متضرر نشوند.»

شهروندان زیان‌مند از رویدادهای طبیعی، از کوتاهی حکومت برای کاهش تخریب‌ها و دست‌گیری شان نیز گلایه دارند. روح‌الله غفوری، باشنده‌ی سرپل، می‌گوید: «سیلاب به زمین‌های ما آسیب رساند و یک باغ ما را تخریب کرد. پروژه‌هایی هم که در این قسمت عملی می‌شوند، اصلاً به نفع مردم نیست و تأثیری نداشته‌ است. ما نگران سیلاب‌ها در آینده هستیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

ضیاءالدین سرفراز، باشنده‌ی ولسوالی درزاب جوزجان، می‌گوید: «ما مردم همیشه خیلی در عذاب بوده‌ایم و هستیم. اگر به ما توجه نشود، بیش‌تر از این خواهد شد. خانه‌ها و زمین‌های مردم خراب می‌شود؛ چون همه‌ساله سیل می‌آید.»

گفتنی است که در سال گذشته نیز، رویدادهای طبیعی در افغانستان ده‌ها کشته و زخمی و بیش از دو میلیارد دالر زیان مالی، بر جای گذاشته بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: