مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گویند که در نتیجه‌ی جاری‌شدن سیل در ولایت‌های زابل‌، کنر، نورستان‌، بلخ، ارزگان، لغمان، فراه، فاریاب و ننگرهار در سه روز پسین، سه تن جان باخته و هفت تن زخمی شده اند. به گفته‌ی مسئولان، ۷۵۶ خانه‌ی رهایشی نیز در نتیجه‌ی این سیلاب‌ها به گونه‌ی کامل یا قسمی ویران شده است.

شفیع‌الله رحیمی، سخن‌گوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، به سلام‌وطندار می‌گوید که در نتیجه‌ی زمین‌لرزه‌ی هفته‌ی گذشته در ولایت‌های مختلف ۱۰ تن جان باخته و ۶۰ تن زخمی شده اند و بیش از ۸۰۰ خانه‌ی رهایشی نیز تخریب شده است.

شفیع‌الله رحیمی، می‌افزاید: «وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، طی تماس‌های تلفنی به تمام ریاست‌های ولایتی مبارزه با حوادث هدایت سپرده است تا در هم‌آهنگی کامل با رهبری وزارت، تیم‌های سروی هم‌زمان با پاسخ‌دهی به ساحات آسیب‌دیده، کمک ارسال و از تمام امکانات در امر رسیدگی به متضرران استفاده شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

از سویی هم، باشندگان شماری از ولایت‌هایی که از سیلاب یا زمین‌لرزه آسیب دیده اند، می‌گویند که در اثر این رویدادها، زیان‌های هنگفت مالی را متحمل شده اند.

محمدنعیم، باشنده‌ی ولسوالی درزاب جوزجان که از سیلاب‌های دو روز گذشته آسیب دیده است، می‌گوید: «به خاطر سیلاب‌های جاری‌شده در این ولسوالی، خانه‌های رهایشی، زمین‌های زراعتی، کشت‌زارهای هنگ و سرک‌های فرعی، همه خراب شدند.»

حکمت‌الله حمیدی، کارمند ریاست اطلاعات و فرهنگ تخار، نیز می‌گوید که زمین‌لرزه در چهار ولسوالی این ولایت، جان دو تن را گرفته است و ۱۸ تن دیگر زخمی شده اند.

او می‌افزاید: «زمین‌لرزه در ولسوالی‌های تخار در کنار تلفات جانی، سبب شده است که ۵۰ رأس مواشی در چهار ولسوالی تخار تلف و ۱۲۰ خانه‌ی مسکونی قسمی تخریب شود.»

در همین حال، سخن‌گوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، تأکید می‌کند که این وزارت در یک ماه پسین در هم‌آهنگی با نهادهای کمک‌رسان ملی و بین‌المللی به ۵۳ هزار خانواده کمک کرده و طرحی را برای پیش‌گیری از زیان‌های ناشی از سیلاب‌ها نیز آماده کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

شفیع‌الله رحیمی، می‌افزاید: «وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طرح مدیریت و جلوگیری از خطرات احتمالی سیلاب‌ها را آماده کرده و با رهبری امارت اسلامی، نهادهای ملی و بین‌المللی و دفترهای سازمان ملل متحد شریک کرده است که با تطبیق‌شدن آن، از تلفات و خسارات هنگفت جانی و مالی جلوگیری خواهد شد.»

این در حالی است که در نتیجه‌ی سرازیر‌شدن سیل در ولسوالی زارع بلخ، ۳۰۰ خانه‌ی رهایشی ویران و ۳۰۰ هزار جریب زمین کشاورزی زیر آب شده و صدها رأس مواشی نیز از بین رفته است.

گفتنی است که ریاست هواشناسی افغانستان، از احتمال بارندگی‌های شدید در هفته‌ی پیش‌ رو نیز خبر داده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: