مسئولان اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، در برنامه‌‌ی گرامی‌داشت از «روز جهانی آگاهی‌دهی از خطرات ماین و معاونیت از امور ماین پاکی» می‌‌گویند که در سال گذشته‌ی میلادی به بیش از یک میلیون و ۸۸۶ هزار تن در افغانستان، برنامه‌های آگاهی‌دهی در بخش خطر‌های ماین‌های منفجرناشده برگزار کرده اند.

نورالدین رستم‌خیل، رییس انسجام و هم‌آهنگی تطهیر ماین‌ در اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، می‌گوید که قرار است در سال روان ۲۱ پروژه‌ی ماین‌روبی در ۲۷ ولایت کشور تطبیق شود. به گفته‌ی او، اکنون ۱۱۵۰ کیلومترمربع از خاک افغانستان آلوده به مواد منفجرناشده است و این اداره در سال گذشته‌ی میلادی، ۱۰۳ کیلومترمربع را از وجود ماین‌ها و مهمات منفجرناشده پاک‌سازی کرده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

نورالدین رستم‌خیل، می‌افزاید: «اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، توانسته است در سال گذشته‌ی میلادی حدود ۱۰۳ کیلومترمربع را از وجود مهمات و ماین‌ها پاک‌سازی کند و در سال گذشته، ۷۵۰ حلقه ماین ضدپرسنل، ۴۲۳ حلقه ماین ضدوسایط، ۴۸۲۹ حلقه ماین دستی و ۶۶۷۸۹ مواد منفجرناشده از بین برده شده و به ۱۸۸۶۰۹۴ تن در سراسر کشور آگاهی‌دهی شده است.»

در همین حال، مسئولان اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، می‌گویند که ماهانه ۵۰ تا ۶۰ تن در نتیجه‌ی انفجار مواد منفجرناشده‌ی به‌جامانده از جنگ‌های گذشته در کشور، جان خود را از دست می‌دهند.

نورالدین ترابی، سرپرست اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، از نهاد‌های جهانی می‌خواهد که فعالیت‌های شان را در زمینه‌ی ماین‌روبی در افغانستان افزایش دهند. «در یک ماه ۵۰ تا ۶۰ تن جان خود را در نتیجه‌ی انفجار ماین در کشور از دست می‌دهند. من از زمانی که به این اداره آمده‌ام، توجه زیادی به بخش ماین‌پاکی دارم و از نهادهای بین‌المللی می‌خواهیم با ما هم‌کار باشند. به تمام اداره‌های ماین‌پاکی که با ما هم‌کار هستند، اطمینان می‌دهم که ما آماده‌ی هم‌کاری هستیم و از آن‌ها هم می‌خواهیم که به کارهای خود سرعت ببخشند.»

مسئولان این اداره، می‌افزایند که سال روان میلادی به علت تعلیق هشت پروژه‌ی بزرگ ماین‌روبی از سوی امریکا، سال دشواری برای برنامه‌های ماین‌پاکی در کشور خواهد بود. محمدحسن غیاثی، معین مسلکی پلان و پالیسی وزارت صحت عامه، در این نشست می‌‌گوید که قربانیان ماین‌ها و مهمات منفجرناشده، بیش‌تر دچار بیماری‌های روانی می‌شوند. «ما باید با هم‌کاری نهادهای ملی و بین‌المللی فعال در بخش ماین‌پاکی، برنامه‌های آگاهی‌دهی عامه را در باره‌ی خطرات ماین و پیامدهای روانی آن به گونه‌ی جدی راه‌اندازی کنیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، نیکولاس ستیفن، مسئول بخش ماین‌پاکی سازمان ملل متحد در افغانستان، می‌گوید که بیش‌ترین قربانیان ماین‌ها و مهمات منفجرناشده را کودکان تشکیل می‌دهند و باید به آنان برنامه‌های آگاهی‌دهی ویژه‌ برگزار شود. «اکنون بیش از هر زمان دیگر، امنیت بهتری برای اجرای برنامه‌های ماین‌پاکی فراهم شده است و بیش‌ترین قربانیان ماین‌ها و مهمات منفجر‌ناشده را کودکان تشکیل می‌دهند‌. بنابراین، باید توجه جدی به بخش آگاهی‌دهی عامه صورت گیرد.»

مسئولان اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث، هم‌چنان می‌گویند که در سال گذشته‌ی میلادی در نتیجه‌ی انفجار ماین‌ها و مهمات منفجرناشده در افغانستان، ۶۱۳ تن کشته و زخمی شده اند.

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: