شماری از دانشجویان انستیتیوتهای علوم صحی در غزنی میگویند که این انستیتیوتها دانشجویان خیالی دارند و آنان بدون حضور در صنفهای درسی، سند فراغت بهدست میآورند.
دانشجویان این کار را خلاف اصول تحصیلات عالی کشور میدانند و از مسئولان میخواهند که جلو تهیۀ اسناد جعلی تحصیلی را بگیرند.
مریم (نام مستعار)، یک تن از دانشجویان در غزنی، که دو سال پیش در یکی از انستیتیوتهای علوم صحی غزنی یک سمستر درس خوانده است، به سلاموطندار میگوید امسال پس از وقفه میخواسته به درسهایش ادامه دهد، اما به او گفته شده که کافیست فیس سمسترهای دوم تا چهارم را پرداخت کند و درسهایش را از سمستر چهارم ادامه دهد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
مریم تنها دانشجویی نیست که با پیشنهاد اخذ سند بدون حضور در صنف درسی روبهرو شده است، دانشجویان دیگری نیز هستند که از دانشجویان خیالی در برخی انستیتیوتهای صحی و حتی مؤسسههای تحصیلات عالی خصوصی شکایت دارند و میگویند که فقط نام دانشجو در حاضری نوشته شده است و در صنف کسی حضور ندارد.
محمدعارف آریا، یک تن از دانشجویان در غزنی میگوید: «اکثریت جاهای که ما شاهد بودیم مردم فقط به اینها پول پرداخت میکنند، اما در درسهایشان حضور ندارند و در سمستر اول و در سمستر آخر میایند و فقط اسناد خوده بهدست میارند.»
در همین حال، شماری از باشندهگان غزنی خواهان نظارت جدی امارت اسلامی در این زمینه هستند و میگویند که فراغت دانشجویان خیالی از نهادهای مهم تحصیلی فاجعه است.
مسئولان نهادهای تحصیلی اما تهیۀ سند به دانشجویان را بدون حضور در صنفهای درسی رد میکنند و میگویند که تدابیر عملی و مؤثر باید برای پیشگیری از چنین موارد در این نهادها رویدست گرفته شود.
آنان میافزایند که ممکن است در گذشته موردهایی وجود داشت، اما اکنون نظارت جدی از کارکرد انستیتیوتهای علوم صحی از سوی ریاست صحت عامۀ غزنی وجود دارد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
ریاست صحت عامۀ غزنی نیز تأکید میکند که اسناد دانشجویان نهادهای تحصیلی صحی بررسی میشود و در صورت وجود چنین امر، با متخلفان بهطور جدی برخورد خواهد شد.
گفتنیست که هماکنون هشت انستیتیوت علوم صحی و سه دانشگاه خصوصی در ولایت غزنی فعالیت دارند. بیشتر انستیتیوتهای صحی در سالهای پسین در این ولایت ایجاد شدهاند و جوانان را در رشتههای صحی نیمهعالی آموزش میدهند.