شماری از فعالان فرهنگی در فاریاب، میگویند که آبدههای تاریخی در این ولایت در وضعیت بد و در معرض نابودی قرار دارد. آنها، میافزایند که در سالهای گذشته به آثار تاریخی در این ولایت توجه خاص صورت نگرفته است.
سید تاجالدین تاشقین بهایی، نویسنده و یکی از فعالان فرهنگی در فاریاب، میگوید حکومت مکلف است که به حفظ و مراقبت آبدههای تاریخی در این ولایت بپردازد. او میافزاید: «در جاهای تاریخی در عابداد تاریخی توجه نکردیم تقریبأ همهی آثار باستانی و تاریخی که در فاریاب بوده، تخریب شده است. بسیاری در زمان ۲۰ سال حاکمیت جمهوری از طرف خارجیها تاراج شد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
حسیبالله، دیگر فعال فرهنگی در فاریاب، میگوید: «در ۲۰ سال گذشته از سوی حکومتهای دیگر هیچ توجهی به آبدههای تاریخی صورت نگرفته و این آبدههای تاریخی بازسازی نشده و به ویرانه تبدیل شده است. آبدههای تاریخی امید وار هستیم که توجه خاص به عابداد تاریخی صورت بیگیره و ای دو باره باز سازی شود.»
فعالان فرهنگی در فاریاب، از مسئولان محلی این ولایت میخواهند که هرچه زودتر آبدههای تاریخی در فاریاب را بازسازی کنند.
در همین حال، شمسالله محمدی، رییس اطلاعاتوفرهنگ فاریاب، میگوید که از میان ۱۶۳ آبدهی تاریخی در این ولایت، شماری از آنها در نتیجهی رویدادهای طبیعی فرو ریخته و شماری هم با خطر فروریزی روبهرو است.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
او میافزاید: «طی ۲۰ سال به آبدههای تاریخی توجه صورت نگرفته است؛ در حالی که یک آبدهی تاریخی فرهنگ و هویت کشور به حساب میرود. انشاءالله امارت اسلامی و ریاست اطلاعاتوفرهنگ در این باره تعهد دارد و پایبند است که به آبدههای تاریخی توجه خاص میداشته باشد.»
این در حالی است که به گفتهی فعالان فرهنگی فاریاب، آثار فرهنگی و باستاتی، تاریخ و فرهنگ کشور را نشان میدهد که شماری از آنها اکنون به ویرانه بدل شده است.