شماری از صنعتکاران و بازرگانان هراتی بهدلیل افزایش تعرفههای گمرکی و کمبود مواد خام در این ولایت، امروز در شهر هرات گردهمایی اعتراضی کردند. آنان میگویند که اگر به مشکلاتشان رسیدهگی نشود، نمیتوانند به فعالیتهایشان ادامه دهند و خواهان کاهش تعرفههای گمرکی در این ولایتاند.
حاجی نادر بهادری، مسئول کارخانۀ «گلستان ارغوان» که به تازهگی کارخانهاش بسته شده است، دلیل بستهشدن آن را افزایش تعرفههای گمرکی در این ولایت میداند. او میگوید، تا زمانی که در تعرفههای گمرکی کاهش نیاید و به مشکلات آنان رسیدهگی نشود، آنان نمیتوانند دیگر به فعالیتهایشان ادامه دهند و نیازمندیهای مردم را رفع کنند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
آقای بهادری میافزاید، «متأسفانه گمرک ما چه کار کرده؟ یک کارتن کیک از ایران میآید ۱۲ افغانی محصول میشود، یک کارتن خالی ما از ۱۳ افغانی تا ۱۷ افغانی محصول آن بالا رفته متأسفانه. اینجا هم به کارتنسازی مراجعه میکنیم، اول اینکه نیازمندی ما را رفع نمیکند، بعد هم هرچه دلشان خواست میگویند همین قیمت آن است. بنابر این ما با مشکل برخوردهایم که امروز کارخانۀ ما متوقف شده بهدلیل اینکه ما نه ظرف یکبار مصرف داریم و نه هم کارتن خالی.»
تنها حاجی نادر نیست که از افزایش تعرفههای گمرکی در هرات شکایت دارد، سیدعبدالله، مسئول شرکت «سادات زیارتجای» و عبدالناصر امین، مسئول کارخانۀ داروسازی «افغان ملیسن» در این ولایت، نیز میگویند که اگر مشکلات آنان حل نشود، نمیتوانند با بازار جهانی رقابت کنند.
سیدعبدالله میگوید، «کمبود مواد خام زیاد وجود دارد؛ چون از مسیرهای کشورهای خارجی میآید. بنابر دلایل مشکلات پولی که داریم، بسیار با مشکلات برخوردهایم که باعث کمبود تولید به سطح کشور شده. مشکلات بعضیها افزایش تعرفههای گمرکیست که بدون کدام دلیلی افزایش پیدا کرده است. مثلاً افزایش قیمت کارتن که یک مواد خام فابریکه است، از ۲۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش یافته است.»
از سویی هم، حمیدالله خادم، رئیس اتاق تجارت و صنایع هرات میگوید، افزایش تعرفههای گمرکی در این ولایت سبب شده است که دهها تیلر مواد خام شرکتها در گمرک هرات بماند و بازرگانان نتوانند از آن استفاده کنند. آقای خادم میافزاید که آنان تلاش میکنند این مشکلات را برطرف کنند تا صنعتکاران بتوانند کار و تجارتشان را بهراه بیندازند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
صنعتکاران و بازرگانان هراتی در حالی گردهمایی اعتراضی برگزار کردهاند که از زمان تسلط امارت اسلامی تاکنون فعالیت حدود ۱۰۰ کارخانۀ تولیدی در این ولایت به دلیلهای گونهگون متوقف شده است.