مسئولان رادیو تلویزیون خصوصی «ژوندون» در کابل، ادعا می‌کنند که سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، می‌خواهد بر اساس «عقده‌های شخصی» و با «توطئه»، به فعالیت‌های این رسانه نقطه‌ی پایان بگذارد و این رسانه را ببندد.

محمداسماعیل یون، رییس رادیو تلویزیون ژوندون، امروز (دوشنبه، ۱۵ جوزا) در یک نشست خبری در این رسانه، می‌گوید که او چهار جریب زمین مربوط به وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی را از نزدیک به ۱۵ سال پیش طبق یک پروتکل ۱۰ ماده‌ای از سوی حکومت، به نرخ زمین کشاورزی برای ۳۰ سال به اجاره گرفته؛ اما به گفته‌ی او، نجیب‌الله حقانی، سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، بر اساس عقده‌های شخصی، این قرارداد را فسخ کرده و قرارداد گزاف دیگری را پیشنهاد کرده است که سرانجام بر برچیدن پایه‌های این رسانه تمام خواهد شد.

آقای یون، می‌‌افزاید: «این‌ها از ما ماهانه ۱۶ هزار دالر کرایه می‌خواهند و در غیر آن، خواهان فسخ قرارداد استند. نه تنها این کرایه؛ بل که از ۱۴ سال پیش را هم ۱۶ هزار دالر باید پرداخت کنیم که در مجموع بیش‌تر از دو میلیون دالر می‌شود. ما تاوان نمی‌خواهیم و این‌ها هم هدف شان این است که مدرسه جور کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

رییس رادیو تلویزیون ژوندون، با ادعای این که این رسانه به ارزش نزدیک به ۱۰۹ میلیون افغانی، تأسیسات بر این زمین ساخته است، می‌گوید که قرارداد جدید وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، یک‌جانبه و ناعادلانه است و باید بر اساس قانون، هزینه‌ی این تأسیسات به این رسانه پرداخت شود.

در همین حال، حفیظ‌الله بارکزی، مسئول شورای ژورنالیستان افغانستان، بسته‌شدن این رسانه را «زیان بزرگ» بر جامعه‌ی رسانه‌ای افغانستان عنوان می‌کند و می‌گوید کسانی که بر مردم خساره وارد می‌کنند، مکلف اند جبران خساره کنند.

او، می‌‌افزاید: «اگر این رسانه بر اساس اغراض شخصی بسته شود، این تاوان است، این خبر خوب نیست. اگر حکومت باشد یا کسی دیگر، اگر به مردم تاوان برسد، باید جبران خساره کند. اگر رسانه بسته شود، ده‌ها خبرنگار بی‌کار و خبرنگاران به نان خشک محتاج می‌شوند.»

با این حال، مسئولان در وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی اما می‌گویند که این وزارت تمام زمین‌های غصب‌شده‌ی خود را بر اساس حکم مقام‌های بلندرتبه، از قید افراد زورمند رها می‌کند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

عنایت‌الله الکوزی، سخن‌گوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، با رد ادعاهای مسئولان رادیو تلویزیون ژوندون مبنی بر زورگویی و غیرقانونی‌عمل‌کردن این وزارت، به سلام‌وطندار می‌گوید که آنان برای حل این مشکل از راه قانونی پیش می‌روند.

او، می‌افزاید: «ما به قانون باورمندیم و از راه قانونی پیش می‌رویم و این‌ها سر به خود این ادعاها را می‌کنند. این زمین مربوط به وزارت مخابرات است و این وزارت حق دارد با این‌ها گپ بزند.» سخن‌گوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، تأکید می‌کند که این زمین در دوره‌ی جمهوری از سوی افراد زورمند غصب شده است.

گفتنی است که نزدیک به ۱۴ سال از فعالیت رادیو تلویزیون خصوصی ژوندون، می‌گذرد و بر اساس گفته‌های مسئولان آن، این رسانه در این مدت به هزاران تن زمینه‌ی کار را فراهم کرده است و با بسته‌شدنش، بیش از ۵۰ تن از کارمندان این رسانه خانه‌نشین خواهند شد.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: