هم‌زمان با روز فرهنگ هزارگی، نمایش‌گاه یک‌روزه‌‌‌‌ای زیر نام «فرهنگ هزارگی» در شهر کابل برگزار شد.

برگزارکنندگان، می‌گویند که این نمایش‌گاه به هدف تقویت فرهنگ هزارگی و معرفی پوشاک و غذاهای محلی شهروندان هزاره برگزار شده است.

محمدشاه صادقی، از برگزارکنندگان نمایش‌گاه فرهنگ هزارگی، می‌گوید که در این نمایش‌گاه لباس‌ها و گونه‌های متفاوت غذاهای هزارگی در ۴۰ غرفه به دید گذاشته شده که ۸۰ درصد آن، به دکان‌داران زن اختصاص یافته است.

او، می‌افزاید: «غذاهایی را که این جا به نمایش گذاشته‌ایم، در همین محل تهیه شده است؛ ما نیاز دانستیم که فرهنگ خود را به نمایش بگذاریم تا از این طریق این فرهنگ به دیگر بخش‌ها نیز گسترش یابد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شماری از غرفه‌داران در نمایش‌گاه فرهنگ هزارگی، با خرسندی از برگزاری آن، می‌گویند که تلاش دارند با معرفی پوشاک و غذاهای هزارگی، در رشد رسم‌ورواج‌های هزارگی سهم بگیرند.

عارف کمالی، غرفه‌دار، می‌گوید که نزدیک به ۸۰۰ دست پوشاک دست‌دوزی هزارگی را از سه ولایت گردآوری کرده و در این جا به نمایش گذاشته است. کمالی، می‌افزاید: «هر دکان‌دار مشتری خاص خود را دارد؛ یک دست لباس دست‌دوزی، نزدیک به چهار ماه زمان نیاز دارد؛ هدفم فقط به نمایش‌گذاشتن لباس‌های هزارگی و جلب مشتری برای خرید این گونه لباس‌ها است.»

جمیله مددی، غرفه‌دار دیگری در نمایش‌گاه، می‌گوید: «برای نمایش هویت و فرهنگ یک قوم، لباس‌ها، زیورات و دیگر کالاهای آن غرفه گرفتیم؛ امروز خیلی از جوانان که حتا هزاره نستیند یا افرادی که غذاها و لباس‌های هزارگی یاد شان رفته بود، برای خرید لباس و بازدید آمدند و این برای ما خوش‌حال‌کننده است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

بیش‌تر شرکت‌کنندگان نمایش‌گاه فرهنگ هزارگی، جوانان اند. آن‌ها، می‌گویند که برگزاری این دست نمایش‌گاه‌ها، می‌تواند بستری را برای آشنایی شان با رسم‌رواج‌های هزارگی فراهم کند.

رابعه‌ی ۲۰ساله، باشنده‌ی پل‌سرخ شهر کابل، می‌گوید که این نمایش‌گاه زمینه‌ی آشنایی‌اش با لباس‌ها و غذاهای هزارگی را فراهم کرده و دوست دارد با رسم‌ورواج‌های دیگر دسته‌های قومی افغانستان نیز، آشنا شود. «شماری از لباس‌ها را تازه دیدم و برایم جالب بود؛ به هر اندازه‌ای که این نمایش‌گاه برگزار شود، ما بیش‌تر آشنا می‌شویم؛ می‌خواهم بستری فراهم شود که با رسم‌ورواج‌های تمام اقوام افغانستان آشنا شویم و فرهنگ ما زنده بماند.»

جوانان اشتراک‌کننده در نمایش‌گاه فرهنگ هزارگی، بر استفاده از پوشاک‌ها و زیورهای هزارگی و گسترش فرهنگ دیگر دسته‌های قومی تأکید کردند؛ چیزی که به باور آن‌ها، می‌تواند به ماندگاری و آشتی فرهنگ‌ها در افغانستان کمک کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: