مسئولان شماری از مکتب‌ها در غزنی می‌گویند که به‌دلیل کم‌بود آموزگار، مجبور به یک‌جاکردن چندین صنف شده‌اند و در مواردی هم از ملازمان و تحویل‌داران مکتب برای تدریس استفاده می‌کنند. به گفتۀ آنان، این روند روی آموزش دانش‌آموزان اثرات منفی گذاشته است.

محمد محمودی، مدیر لیسۀ «پایین‌‌سر ترگان» در ولسوالی جغتوی ولایت غزنی، به سلا‌م‌وطندار می‌گوید: «دوازده صنف را شش استاد تدریس می‌کنند، اصول صنفی توسط یک تحویل‌دار تدریس می‌شود. حتی از یک ملازم در مضامین رسم‌وخط استفاده می‌کنیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

محمدامین رفیقی، مدیر لیسۀ «سیداحمد مکه‌یی» در مرکز غزنی، نیز به سلام‌وطندار می‌گوید: «قبلاً اصول همین بود که برای معلمان حق‌الزحمه به ما می‌دادند، دو سال می‌شود که برای معلمان حق‌الزحمه نیامده، این یک مشکل جدی‌ست. ما به‌خاطری که مشکل دانش‌آموزان حل شود، بعضی صنف‌ها را یک‌جا کرده‌ایم.»

از سویی هم، ظهوراحمد اسیف، مدیر لیسۀ «شمس‌العارفین» و محمدعلی جوادی، یک تن از آموزگاران در غزنی، کم‌بود آموزگار در مکتب‌های این ولایت را یک چالش جدی می‌دانند.

ظهوراحمد اسیف می‌گوید: «بودن معلم یک رکن اساسی‌ست. بدون معلم آموزش صورت نمی‌گیرد. در مکاتبی که استاد وجود ندارد، به هیچ وجه دانش‌آموزان آموزش واقعی نمی‌بینند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در همین حال، عبدالقدیم محمد، معاون تدریسی ریاست معارف غزنی، با تأیید کم‌بود آموزگار در این ولایت رقم کم‌بود را بیش از ۳۵۰۰ بست می‌گوید. او هم‌چنان از تلاش‌ها برای رفع چالش کم‌بود آموزگار در این ولایت خبر می‌دهد.

گفتنی‌ست که غزنی حدود ۷۰۰ مکتب، ۵۰۲۷ آموزگار مرد و ۱۶۰۸ آموزگار زن دارد. گذشته از کم‌بود آموزگار در مکتب‌های غزنی، نبود مواد درسی نیز از چالش‌های دیگر فراراه آموزش در این ولایت است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: