غزال حارس، رئیس ادارۀ بازرس ریاست‌جمهوری از کناره‌گیری خود از ریاست این اداره خبر داده است. بانو حارس امروز (یک‌شنبه، دوم جوزا/خرداد) در توییتر خود نوشته است: «پس از نزدیک به دو سال خدمت به عنوان  بازرس و دو بار ارایۀ استعفا به مقام ریاست‌جمهوری که متأسفانه منظور نشد، از سمت خود کنار می‌روم.»

غزال حارس افزوده که در این مدت دو بار از مقامش استعفا کرده؛ اما از سوی ریاست‌جمهوری پذیرفته نشده است. او در مورد دلیل این تصمیمش وضاحت نداده، اما تاکید کرده که امیدوار است در آیندۀ نه‌چندان دور افغانستان دیدگاه واحدی برای مبارزه با فساد داشته باشد.

غزال حارس در ماه میزان سال ۱۳۹۸ براساس فرمان محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس ادارۀ بازرس ریاست‌جمهوری معرفی شد. براساس فرمان ریاست‌جمهوری، ادارۀ بازرس در سال مالی ۱۳۹۹ موظف شد که شکایت‌ها و گزارش‌ها را دربارۀ چه‌گونه‌گی مدیریت و مصرف منابع مبارزه با گسترش ویروس کرونا بررسی کند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

یافته‌های این اداره پس از بررسی، بر حیف‌ومیل و فسادهای گسترده به‌ویژه در روندهای تدارکاتی بودجۀ اختصاص‌یافته برای مبارزه با کرونا صحه گذاشته و این بازرسی‌ها سبب صرفه‌جویی در مصرف پول‌های هنگفت در این زمینه شد.

پیش از تقرر غزال حارس به‌عنوان رئیس ادارۀ بازرس، او عضویت کمیسیون مستقل نظارت بر تطبیق قانون اساسی را داشت و در زمان کارش به‌عنوان کمیشنر این کمیسیون، چندین‌بار از نقض قانون اساسی سخن گفته بود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

رئیس ادارۀ بازرس در حالی از سمتش کناره‌گیری می‌کند که انتقادها از وجود فساد گسترده در دستگاه حکومتی کشور به اوج خود رسیده است و از غرق‌بودن مقام‌های حکومتی در فساد هم‌واره سخن گفته می‌شود.

ادارۀ بازرس جمهوری اسلامی افغانستان براساس فرمان مقام ریاست‌جمهوری ایجاد شد و در ماه اسد ۱۳۹۸ عملاً به‌کار آغاز کرد. هدف از ایجاد این اداره مبارزه با فساد اداری به‌منظور افزایش شفافیت و حساب‌دهی در عمل‌کرد مقام‌های عالی‌رتبۀ حکومتی، فراهم‌کردن زمینۀ تحقق اهداف استراتژی ملی مبارزه با فساد اداری و میثاق مبارزه با فساد اداری سازمان ملل متحد و فراهم‌کردن زمینۀ مشارکت مردم در امر مبارزه با فساد است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: