شماری از کشاورزان در لوگر، میگویند که کاشت سیر در این ولایت نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است.
جمعهگل، کشاورزی در شهر پلعلم، مرکز لوگر که در هزار مترمربع زمینش سیر کاشته، میگوید که به خاطر هزینهی کم و سود بیشتر، کاشت این محصول، افزایش یافته است. او از ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لوگر، میخواهد که در زمینهی کاشت معیاری سیر به کشاورزان آموزش دهد و برای محصولات شان بازار مناسب ایجاد کند.
جمعهگل، میافزاید: «علاقهی کشاورزان به کاشت سیر افزایش یافته است. ما از ریاست زراعت لوگر، میخواهیم به ما کمک همهجانبه کند تا محصولات ما زیاد شود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محمدرفیع ابراهیمی، کارشناس امور کشاورزی در لوگر، میگوید که افزون بر شهر پلعلم، کاشت سیر در ولسوالیهای چرخ، محمدآغه و برهکیبرک نیز، افزایش یافته است. به گفتهی او، «سیر در فصل خزان یا در اوایل بهار کاشته میشود و در هر هکتار زمین، از ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرام بذر اصلاحشده استفاده میشود که در مدت سه ماه حاصل میدهد.»
ابراهیمی، میافزاید که سیر به دو روش معمولی و قطاری کاشته میشود که در روش قطاری، فاصله میان هر قطار ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر و عمق آنها سه تا هفت سانتیمتر در نظر گرفته میشود.
از سویی هم، عتیقالله، یکی از خریداران سیر در لوگر، میگوید که با افزایش کاشت سیر، بهای آن در این ولایت، کاهش یافته است. او، میگوید: «سیر زیادی به بازار میآید. کشاورزان در لوگر، امسال زیاد سیر کاشته و سود خوبی به دست آورده اند. بهای یک کیلوگرام سیر در لوگر، حدود ۱۰۰ افغانی است.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
شاهدالله همراز، مسئول رسانههای ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لوگر، میگوید که کشاورزان در این ولایت در سال روان بیشتر به کاشت سیر علاقهمند شده اند.
او، به سلاموطندار میگوید که ریاست زراعت لوگر، به منظور تولید سیر باکیفیت بهتر، در نظر دارد تا در زمینهی کاشت معیاری سیر به کشاورزان آموزش و ابزارهای مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهد. او، میفزاید: «سیر در لوگر به صورت سنتی کشت میشود که کشاورزان از آن بهره میبرند. بر اساس آخرین سروی مدیریت نباتات ریاست زراعت و مالداری، در حدود شش هکتار از زمینهای این ولایت سیر کاشته شده است.»
بیشتر باشندگان لوگر، سرگرم کشاورزی و مالداری اند و از این طریق، نیازهای روزمرهی شان را تأمین میکنند.