باغداران در لغمان، میگویند که در سال روان، حاصلات لیمو در باغهای شان افزایش یافته است. آنها، از حکومت خواهان ایجاد بازار مناسب برای فروش محصولات شان اند.
حمیدالله، باغدار در ولسوالی قرغهای لغمان، میگوید: «انتظار نداشتم امسال محصول خوبی داشته باشم؛ اما امسال لیمو خوب حاصل داده و این خبر خوبی است. ما از دولت تقاضا داریم که برای محصولات ما بازاریابی کند؛ زیرا هر محصولی که برداشت خوبی داشته باشد؛ اما برایش بازار پیدا نشود، کشاورز متضرر میشود.» او، میافزاید با این که یک باغ کوچک لیمو دارد؛ اما با بازاریابی مناسب میتواند از آن درآمد خوبی داشته باشد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
بازرگانان در لغمان، میگویند که ایجاد بازار مناسب برای فروش محصولات سبب کاهش مشکلات باغداران و کشاورزان میشود.
رحمت، بازرگان لیمو، میگوید: «من بیش از ۲۰ کشاورز را میشناسم که لیموی کمی کاشته اند. همهی آنها میگویند که خلاف انتظار شان، محصولات افزایش یافته است. خواست من از حکومت این است که بازار خوبی برای محصولات پیدا کند تا کشاورزان تشویق شوند.»
در همین حال، کارشناسان امور کشاورزی، میگویند که صادرات لیمو به بیرون، میتواند سود زیادی به باغداران و اقتصاد کشور داشته باشد.
فرمانالله سائی، کارشناس امور کشاورزی، میگوید که لیمو گونههای مختلف و هر گونهی آن بهای خاص خود را دارد. «بازار لیمو خوب است و دسترسی به بازار فقط به افغانستان محدود میشود. اگر روی این بخش کار، صادرات تقویت و بازاریابی داخلی انجام شود، مشکلات اقتصادی کشاورزان کاهش مییابد.»
با این حال، مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لغمان، میگویند که برای ایجاد بازار برای محصولات لیمو و حل مشکلات کشاورزان در این ولایت، تلاش میکنند.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
بریالی همدرد، آمر خدمات کشاورزی این ریاست، میگوید: «علایق کشاورزان فرق میکند؛ بعضی لیموهای کوچک و برخی لیموهای درشت میکارند؛ اما هر دو لیمو بازار خوبی دارند. انشاءالله به این قسمت بیشتر توجه خواهیم کرد. به طور متوسط از یک جریب باغ لیمو، میتوان ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار افغانی پول به دست آورد.»
گفتنی است که لغمان از ولایتهایی است که زمینهای آن در چهار فصل ظرفیت کاشت گونههای مختلف سبزی و میوه را دارد.
نبود بازار مناسب برای فروش محصولات از چالشهایی است که همواره باغداران و کشاورزان در ولایتهای مختلف را با مشکل روبهرو کرده است.