وزارت معارف امارت اسلامی پنجشنبۀ گذشته، بیستوششم حوت اعلام کرد که مکتبهای دخترانه و پسرانه در سراسر کشور در ماه حمل بازگشایی میشوند. در همین حال، سخنگوی این وزارت از آمادهگیها برای بازگشایی مکتبها خبر میدهد.
عزیزاحمد ریان، سخنگوی وزارت معارف به سلاموطندار میگوید که توزیع کتاب در کابل و شماری از ولایتها جریان دارد. به گفتۀ ریان، تا سوم ماه حمل انتقال کتاب به تمامی مکتبهای کشور تکمیل خواهد شد.
از سویی هم، او از طرحی نام میبرد که براساس آن در سال جدید آموزشی دانشآموزان صنفهای اول تا سوم در روستاها و محلات، درسهایشان را در مدرسهها فرا میگیرند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
او میگوید: «یک پروژۀ دیگر را زیر نظر داریم که بهنام مدارس دهاتی یاد میشود و در او همچنان مضامین مکتب تدریس میشود. برای همان مدارس دهاتی که از صنف اول تا صنف سوم هستند، ۸۰۰ هزار جلد کتاب هنوز چاپ کردهایم.»
با این حال، وزارت معارف از چالشهای فراراه مکتبها نیز خبر میدهد. سخنگوی این وزارت میگوید که آنان با کمبود آموزگار، ساختمان و مواد درسی روبهرو اند. به گفتۀ او، برای پوشش چالشهای موجود در معارف، آنان برنامههای جدیدی رویدست دارند. او میگوید که قرار است در روستاها بستهای آموزگاران بیشتر شود.
سخنگوی وزارت معارف تأکید میکند که به کمک یونیسف به آنعده از مکتبهای محلی که در جریان ۲۰ سال گذشته بهدلیل جنگ یا هر دلیل دیگری ساختمان کافی نداشتند، ۸ هزار صنف محلی ایجاد شده و قرار است ۵ هزار و ۲۵۰ صنف دیگر نیز ایجاد شود.
او همچنان برای رفع کمبود آموزگاران زن در روستاها، میگوید که قرار است آموزگاران مسن/بزرگسال مرد بهخاطر تدریس دانشآموزان دختران استخدام شوند. «وزارت معارف یک طرح دارد که طبق آن استادانی که سنشان بالا باشد، میتوانند بهحیث معلمان دختران توظیف و استخدام شوند و این مشکل را ما کنترل میکنیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
اعلام خبر بازگشایی مکتبها از سوی امارت اسلامی، خوشبینیهایی را در میان دانشآموزان مکتبها بهوجود آورده است. آنان امیدوار اند که دیگر دروازههای مکتبها بهرویشان بسته نشود و بتوانند به راحتی به درس و آموزششان برسند. دانشآموزان از امارت اسلامی میخواهند که به معارف توجه بیشتری داشته باشد.
نیلوفر، یک تن از دانشآموزان، میگوید: «ما واقعیت بسیار زیاد خوش هستیم که درسهای ما شروع شود. همانگونه مثل اول شاگردان سر درسهایشان بیایند و باید به درس و تعلیم و مکتب زیاد توجه شود.»
این در حالیست که اعلام بازگشایی مکتبهای دخترانه از سوی امارت اسلامی، واکنشهای مثبتی را در داخل و خارج از کشور بهدنبال داشته است. از این میان، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از این تصمیم وزارت معارف استقبال کرده و از امارت اسلامی خواسته است که زمینۀ آموزش را به تمامی دختران و پسران فراهم کند.