• سلام‌وطندار برای بررسی میزان هدف‌مندی در زندگی جوانان در افغانستان، نظرسنجی را میان ۳۰۵ جوان در ۱۲ ولایت انجام داده است که نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد ۶۰.۹ درصد از جوانان در زندگی شان هدف‌های مشخصی را دنبال می‌کنند و ۳۹.۱ درصد دیگر هدفی ندارند. 39.۱ درصدی که در زندگی شان هدفی ندارند، بسته‌بودن مرکزهای آموزشی و فراهم‌نبودن شرایط کار را دلیل بی‌هدف‌بودن شان می‌داند.

از میان جوانانی که هدفی ندارند ۷۵.۸ درصد دلیل مشخصی برای بی‌هدف‌بودن شان نداشته و ۲۴.۱ درصد دیگر به دلیل امید‌نداشتن به آینده، بی‌هدف اند.

ذبیح‌الله که ۲۴ سال دارد و باشنده‌ی شهر تالقان، مرکز تخار است، می‌گوید: «۱۸ سال تحصیل کردم و ماستری خود را گرفتم؛ هدف در افغانستان نظر به این شرایط خیلی برایم مهم است.»

رویا، باشنده‌ی جوزجان نیز، می‌گوید: «دانش‌آموز صنف ۱۲ بودم که مکتب‌ها بسته شد؛ هدف‌های زیاد داشتم؛ اما متأسفانه تمام هدف‌هایم به پایان رسید؛ می‌خواستم پزشک/داکتر شوم؛ اما نشد. اکنون مدرسه می‌روم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

از میان ۶۰.۹ درصدی که هدف مشخص در زندگی شان دارند، ۶۴.۳ درصد هدف تحصیلی، ۲۱.۶ درصد پیش‌رفت شغلی، ۷.۵ درصد مهاجرت، ۴.۸ درصد سرمایه‌دارشدن و ۱.۶ درصد دیگر پیش‌رفت فردی را به عنوان هدف در زندگی شان تعیین کرده اند.

ختیمه، باشنده‌ی کابل و دانش‌آموخته‌ی ادبیات انگلیسی، می‌گوید که او هدفی مشخصی در زندگی‌اش دارد. او می‌افزاید: «هدفم رسیدن به یکی از کشورها به خاطر ادامه‌ی تحصیلم در سطح ماستری است.»

غلام‌سخی، باشنده‌ی سرپل و دانش‌آموخته‌ی خبرنگاری نیز، می‌گوید: «من در رشته‌ی خبرنگاری درس خوانده‌ام؛ هدف در زندگی خود دارم و هدفم این است که تحصیلم را تا سطح ماستری و داکترا ادامه بدهم.»

جامعه‌شناسان، جوانان را رکن اساسی در جامعه می‌دانند و می‌گویند که فعالیت آنان در رشد اجتماع تأثیرگذار است.

شفیق‌الله انصاری، جامعه‌شناس، می‌گوید که بی‌هدف بودن جوانان پیامدهای خطرناک اجتماعی را به دنبال دارد. او می‌افزاید: «داشتن هدف سبب می‌شود که جوانان انگیزه برای کارهای‌شان و احساس مسئولیت‌پذیری داشته باشند؛ اما اگر جوانان هدف نداشته باشند، ما شاهد مشکلات اجتماعی خواهیم بود و ممکن این جوانان به اعتیاد رو بیاورند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

روان‌شناسان اما می گویند که شرایط کنونی روی هدف‌مندبودن جوانان تاثیر گذاشته است. حسین کاظمی، پژوهش‌گر مسایل توصیه‌ی روان، می‌گوید: «وقتی انسان در شرایط روانی خوبی قرار نداشته باشد، تمرکز نمی‌تواند و این راه حل نیست که در گوشه‌ای بنشیند و هدف نداشته باشد. ما می‌توانیم همه چیز را قبول کنیم.»

در این نظرسنجی جنسیت و سطح سواد اشتراک‌کنندگان نیز بررسی شده است که، ۵۸ درصد از شرکت‌کنندگان زن و ۴۲ درصد دیگر مردان بوده اند. سطح سواد آنان شامل ۴۲.۶ درصد دانش‌آموز، ۳۲.۷ درصد دارای مدرک لیسانس، ۱۷ درصد فارغ صنف ۱۲ و ۷.۵۴ درصد دیگر بی‌سواد بوده اند. ۴۵.۹ درصد از شرکت‌کنندگان این  نظرسنجی میان ۲۰ تا ۲۵، ۳۰.۱۶ درصد میان ۱۵ تا ۲۰، ۱۳.۱۱ درصد میان ۲۵تا ۳۰ و ۱۰.۸۱ درصد دیگر هم میان ۳۰ تا ۳۵ سال داشتند.

 نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۶۰.۹ درصد از جوانان هدف‌های مشخصی در زندگی شان دارند و ۳۹.۱ درصد دیگر هدفی ندارند.

یافته‌های این نظرسنجی در حالی نشان‌دهنده‌ی هدف‌نداشتن در میان نزدیک به ۴۰ درصد از جوانان است که پس از فروپاشی جمهوری میزان مهاجرت میان شهروندان افغانستان به ویژه جوانان بیش‌تر شده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: