شماری از خبرنگاران زن، از اجازهنیافتن به برخی از نشستهای خبری انتقاد میکنند و میگویند که وضع محدودیتها در برابر آنان، تأثیر منفی بر کار شان گذاشته و سبب دلسردی آنان از کار خبرنگاری شده است.
فرحناز فریبرز، خبرنگار در یکی از رسانههای تصویری در شهر کابل، میگوید که بارها برای شرکت در نشستهای خبری دعوت شده است؛ اما در هنگام پوشش، نیروهای امارت اسلامی اجازهی شرکت در این نشستها را برایش نداده اند.
او میافزاید: «چندین بار با بسیار وضعیت نادرست از پشت برنامهها کشیده شدهام و برایم اجازه داده نشده که گزارش یا تصویر بگیرم. گاهی وقتها تنها به کمرهمینم/تصویربردارم اجازه داده شده، به خودم اجازه داده نشده. این مشکل در برنامههای وزارت تحصیلات عالی، معارف و برخی برنامههای امنیتی پیش آمده است.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
مینه (نام مستعار)، خبرنگار دیگری در یکی از رسانههای تصویری در شهر کابل، میگوید که نبود همکاری نهادهای دولتی و برخورد دوگانهی آنان با خبرنگاران زن، کار خبرنگاری را به او دشوار کرده است.
او میافزاید: «بیشتر وقتها اطلاعاتی که ما نیاز داریم، به دست آورده نمیتوانیم. به دختران دسترسی به اطلاعات سختتر از هر وقت دیگری شده، وقتی در کنفرانسها میرویم، جای نامناسب مربوط دختران است؛ جایی که از تریبون دور میباشد و با کمرهمین همآهنگی ما قطع میشود. این چالشی است که من با آن روبهرو استم.»
ملکه محمودزاده، خبرنگار دیگری در هرات، میگوید که خبرنگاران زن در این ولایت، اجازهی گرفتن مصاحبه و شرکت در نشستهای خبری که از سوی نهادهای دولتی برگزار میشود را ندارند. این خبرنگار، میافزاید: «امارت اسلامی اطلاعاتی که به مردها میدهد، به ما نمیدهد. هر وقت به یکی از ریاستها تماس بگیریم که به ما اطلاعات بدهید، در این مورد میگویند به همکار مرد تان بگویید که تماس بگیرد، ما با شما خانمها صحبت نمیکنیم.»
همین گونه، مژده (نام مستعار)، خبرنگار دیگری در یکی از رسانههای تصویری در شهر کابل، اجازهنیافتن خبرنگاران زن در نشستهای خبری از سوی نیروهای امارت اسلامی را، نگرانکننده میداند و از وزارت اطلاعاتوفرهنگ میخواهد به این چالشها پایان دهد.
این خبرنگار، میافزاید: «خواست ما از امارت اسلامی این است که تبعیضها در برابر کار ما را از میان بردارد، به نگرانیهای خبرنگاران زن و محدودیتهایی که ما در تهیهی گزارش با آن روبهرو هستیم، پایان دهد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، مسئولان در وزارت اطلاعاتوفرهنگ، برخوردها در برابر خبرنگاران زن را سلیقهای و شخصی میدانند و میگویند که تلاش دارند چالشها در برابر کار خبرنگاران را به گونهی اساسی از میان بردارند.
عبدالحق حماد، نمایندهی وزارت اطلاعاتوفرهنگ، به سلاموطندار میگوید: «دسترسی به اطلاعات برای دختران و آقایان یک مشکل است؛ ولی ما همراه سخنگویان وزارتخانهها جلسه داشتیم و این جلسهها مستمر است به خاطر ظرفیتسازی و ایجاد سیستم اطلاعرسانی بسیار پیشرفتها شده و تلاش داریم که مشکلات تمام خبرنگاران حل شود.»
خبرنگاران زن در کابل و برخی از ولایتها در حالی از راهنیافتن به نشستهای خبری گلایه دارند که شماری از خبرنگاران زن، پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، به دلیل وضع محدودیتها، از سوی رسانهها برکنار شده یا هم از کار اطلاعرسانی دست کشیده اند.