شماری از کشاورزان در هلمند، میگویند که پس از ممنوعیت کاشت خشخاش از سوی امارت اسلامی به باغداری به ویژه ایجاد باغهای خرما رو آورده اند.
دینمحمد، کشاورز در هلمند، میگوید که در سالهای پسین به ایجاد باغهای خرما رو آروده و کاشت این میوه نسبت به خشخاش درآمد خوبی دارد. او میافزاید: «ایجاد باغهای خرما بسیار خوب است؛ اگر ما در این جا باغهای خود را داشته باشیم، دیگر نیازی به خرمای کشورهای دیگر نیست؛ خرما منبع درآمدی طولانیمدت و پایدار است که در خشخاش اصلاً امکانپذیر نبود.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
شرفالدین، دیگر کشاورز در هلمند، میگوید که با ایجاد باغهای خرما توانسته بخشی از نیازهای خانوادهاش را تأمین کند. «باغهای خرما بسیار خوب است؛ مردم خرما را زیاد مصرف میکنند و این برای ما منبع اقتصادی تازه است؛ دولت باید نهالهای بیشتری را در اختیار کشاورزان قرار دهد.»
این کشاورزان، از ریاست زاراعت، آبیاری و مالداری هلمند، میخواهند که در بخش ارائهی کاشت بدیل به ویژه توزیع درختان خرما با آنان همکاری کند.
هلمند در جنوب افغانستان از ولایتهای زراعتی است که بیشتر باشندگان آن به ویژه در بخشهای دوردست سرگرم کار در بخش کشاورزی و دامداری اند.
محمدنسیم مسلم، مدیر عمومی ترویج ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هلمند، میگوید که برای افزایش ایجاد باغهای خرما دهها اصله نهال این میوه خریداری و غرس شده است. «سال گذشته ۱۰ باغ خرما را در مناطق مختلف هلمند ایجاد کردیم که سه سال بعد به بار خواهد نشست. اکنون درختان خرما در وضعیت خوبی قرار دارند و ما امیدواریم که نتیجهی مثبتی داشته باشد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
عبدالولی وفا، کارشناس امور کشاورزی در هلمند، میگوید که حکومت بایستی در ارائهی کاشت بدیل خشخاش با کشاورزان همکاری کند. «افرادی که در سالهای گذشته باغهای خرما ایجاد کرده اند، سود قابل توجهی به دست آورده اند. خرما نه تنها در بازار داخلی تقاضای زیادی دارد بل که فرصت خوبی برای صادرات به سایر کشورها فراهم میکند.»
آبوهوایی هلمند برای ایجاد درختان خرما مناسب و خرمای تولیدشده در این ولایت از کیفیت خوبی برخودار است؛ چیزی که به باور کارشناسان، اگر به آن توجه شود نیازمندیهای داخلی را رفع خواهد کرد.