در حالی که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، بیشتر از ۴۰۰ روز میشود دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم، حق رفتن به مکتب را از دست داده اند، فرهاد دریا، آوازخوان شناختهشدهی کشور، کارزاری را به منظور بازگشایی مکتبهای دخترانه در برگهی فیسبوک خود راه انداخته است.
او، میگوید که میخواهد از این طریق، برای بازگشایی مکتبهای دخترانهی بالاتر از صنف ششم دادخواهی کند تا دانشآموزان دختری که از آموزش محروم شده اند، دوباره به سر صنفهای درسی شان برگردند.
دریا در فیسبوک خود نوشته است: «کسی که دروازهی مکتب را میگشاید، دروازهی یک زندان را بسته میکند. قرار است کارزار درس بیترس در کشور سراسری شود؛ تا همه یکصدا شویم و برای آموزش دختران، صدا بلند کنیم؛ تا حاکمان کنونی افغانستان و جهان، بفهمند که آموزش در افغانستان چه معنایی دارد..»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، ادارهی بازرس ویژهی امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) نیز، در گزارشی که روز گذشته –چهارشنبه، ۴ عقرب- نشر کرده، از بستهماندن مکتبهای دخترانه در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
در گزارش سیگار آمده است که بستهماندن مکتبهای دخترانه در افغانستان، برای افغانستان نتیجهی بدی داشته و در کنار آن، شمار دانشآموزان دختر نیز در این کشور کاهش یافته است.
از سویی هم، رزا اوتونبایوا، رییس نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد برای افغانستان، در سفر روز گذشتهاش به کاپیسا، از یک مکتب دخترانه بازدید کرده و از امارت اسلامی خواست تا مکتبهای دخترانهی بالاتر از صنف ششم را به روی دانشآموزان آن باز کند.
صدف، دانشآموز یکی از مکتبهای خصوصی، میگوید که بازماندن از آموزش به معنای پسرفت خانواده و جامعه است. «عقبگرد به سود هیچ کسی نیست. ما سال گذشته امتحان چهارونیمماهه را گذرانده بودیم که مکتبهای ما رخصت شد که این خود عقبگرد است. امیدواریم مکتبهای دخترانه، بازگشایی شود.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
شمیلا، باشندهی کابل که دانشآموز صنف یازدهم است، میگوید: «دیگر باید اجازهی آموزش داده شود. دختران نیز باید آموزش ببینند و برای مردم و جامعهی خود خدمت کنند. امیدواریم امارت مکتبهای ما را بازگشایی کند.»
همین گونه، عایشه، باشندهی دیگر کابل که دانشآموز صنف یازدهم است، از امارت اسلامی میخواهد تا دروازههای مکتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم نیز باز کند.
او، میگوید که در یک سال گذشته، قولهای زیادی برای بازگشایی مکتبهای دخترانه داده شده؛ اما تا اکنون در این زمینه، گامهای عملیای برداشته نشده است. «از زمان آمدن امارت اسلامی، مکتبهای ما بسته است؛ آخر تا کی؟ همیشه به ما وعده میدهند؛ اما به آن عمل نمیکنند. امیدواریم مکتبهای ما بازگشایی شود. این تنها من نیستم؛ بل که این درد هزاران دختر این سرزمین است.»
مسئولان امارت اسلامی به تماسها و پرسشهای ما در این رابطه پاسخی ندادند؛ اما آنها پیش از این، بارها گفته اند که برای بازگشایی مکتبهای دخترانه کار در سطوح بالا جریان دارد که نتیجهی آن، به زودی با مردم در میان گذاشته خواهد شد.