شارژدافر سفارت بریتانیا برای افغانستان، پس از دیدار با عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاستالوزرا و شیرمحمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه، گفته که در این دیدارهایش در بارهی گامهای بعدی برای تطبیق قطعنامهی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد در بارهی افغانستان، گفتوگو شده است.
رابرت دکسن، شارژدافر سفارت بریتانیا برای افغانستان، در پیامی در حساب کاربری اکس خود، گفتوگوها با مقامهای امارت اسلامی را سازنده خوانده و افزوده که تطبیق قطعنامهی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد در بارهی افغانستان، فرصتی برای ساختن آیندهی بهتر به شهروندان افغانستان است.
بر اساس قطعنامهی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد در بارهی افغانستان، قرار است نمایندهی ویژهای برای اجرای توصیههای ارزیابی مستقل فریدون سینیرلی اوغلو، فرستادهی ویژهی سازمان ملل متحد برای افغانستان، تعیین شود تا با پیگیری این قطعنامه، افغانستان با تطبیق تعهدات و الزامهای بینالمللی، به طور کامل در جامعهی جهانی ادغام شود.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
ارگ نیز روز جمعه با پخش خبرنامهای به نقل از شارژدافر سفارت بریتانیا برای افغانستان، نوشته که بریتانیا در تلاش ادغام امارت اسلامی با جهان و ازبینبردن سوءتفاهمها است.
در خبرنامهی ارگ آمده است: «شارژدافر سفارت بریتانیا در این دیدار گفت که کشورش طرفدار صلح و ثبات دایمی در افغانستان است و به همین خاطر در بخش روابط و تعامل افغانستان با جهان تلاش میکند. به گفتهی وی، تعامل جهان با افغانستان به بحثها و تماسهای سیاسی دوامدار نیاز دارد و افزود که کشورش میخواهد افغانستان را با جهان وصل و سوءتفاهم میان آنها را از بین ببرد.»
با این حال، شماری از آگاهان روابط بینالملل، به این باور اند که بریتانیا نقش میانجی میان جهان و امارت اسلامی را بازی میکند و در تلاش سادهسازی روند ادغام امارت اسلامی با جهان است.
بلال فاطمی، آگاه روابط بینالملل، به سلاموطندار میگوید: «تعهداتی قبلاً در شورای امنیت شده است و همه کشورها تا زمانی که امارت اسلامی به تعهدهایش ایستادگی نکند و خواستههای جهان را قبول نکند، اینها نمیتوانند امارت اسلامی را به رسمیت بشناسند. بریتانیا در این نزدیکیها برنامهای برای بهرسمیتشناسی و تعامل نزدیک با امارت اسلامی ندارد، اما همان تعامل را که به سطح دو باشد، اینها میخواهند استوار کنند و همکاری داشته باشند. تنها راهحل برای تعامل، تغییر در روشها خواهد بود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در سوی دیگر، سیدضیا حسینی، آگاه مسائل سیاسی، میگوید که بریتانیا در کنار تلاش برای زمینهسازی به گفتوگوها، میخواهد نفوذش را در افغانستان گسترش دهد.
او میافزاید: «بریتانیا به نحوی تلاش میکند هم زمینهی گفتوگوی بیشتر و هم زمینهی حضور بیشترش را در افغانستان تأمین کند و بتواند یک سلسله همآهنگی بین افغانستان و ثبات در منطقه و جهان را ایجاد کند.»
خواستیم دیدگاه حکومت سرپرست افغانستان در بارهی گفتوگوهای شارژدافر سفارت بریتانیا برای افغانستان با مقامهای حکومتی در بارهی گامهای بعدی برای تطبیق قطعنامهی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد را نیز در این گزارش داشته باشیم؛ اما سخنگویان حکومتی از اظهارنظر در این باره خودداری کردند.