وزارت صحت عامه، میگوید که در سال گذشتهی میلادی، بیش از ۷۰ هزار شهروند افغانستان به بیماری سل (توبرکلوز) مبتلا شده اند که از این میان، ۱۲ هزار تن جان داده است.
محمدحسن غیاثی، معین پلان و پالیسی این وزارت، امروز (دوشنبه، ۱ جوزا) در برنامهای که به مناسبت روز جهانی مبارزه با بیماری سل در شفاخانهی افغان-جاپان در کابل برگزار شده بود، گفت که در سال گذشتهی میلادی، بیش از ۵۰ هزار بیمار مبتلا به سل در مرکزهای درمانی زیر درمان قرار گرفته اند.
او، میافزاید: «بر بنیاد آمار سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از ۷۰ هزار تن در کشور به توبرکلوز مبتلا میشوند که از میان، ۱۲ هزار شان جان خود را از دست میدهند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
اخترمحمد، نمایندهی سازمان جهانی بهداشت در افغانستان، میگوید که این سازمان، تلاش دارد تا ۲۰۳۵ بیماری سل در افغانستان مهار شود. او، بر پشتیبانی از افغانستان برای مبارزه با بیماری سل از طریق افزایش مرکزهای درمانی، تأکید کرد.
شماری از افراد مبتلا به سل، از وزارت صحت عامه، میخواهند که مرکزهای درمانی را در بخشهای دوردست افغانستان افزایش دهند.
محمدجان، باشندهی لوگر که به دلیل ابتلا به بیماری سل، در شفاخانهی افغان-جاپان در شهر کابل بستری است، میگوید: «به کابل آمدم، پزشکان زیر درمان قرار دادند و اکنون کمی چرک دارد و امید دارم که به زودی صحتیاب میشوم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
سل، بیماریای واگیردار است که سرفهکردن، تب و عرق شبانه، از نشانههای آن است. عبدالودود، متخصص بیمارهای واگیردار در شفاخانهی افغان-جاپان، میگوید که کودکانی که واکسین ضد بیماری سل را دریافت نکرده اند، افرادی که سیستم معافیت بدن شان ضعیف است و افراد معتاد به مصرف مواد مخدر، خانمهایی که تازه زایمان کرده اند و افراد مصاب به سوءتغذیه، بیشتر از دیگران، در معرض ابتلا به بیماری سل قرار دارند.
بر بنیاد آمار وزارت صحت عامه، در سال گذشته، ۸۷۷ مرکز تشخیص و درمان بیماری سل در سراسر کشور که بیشتر آن در بخشهای دوردست است، تأسیس شده است.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، در سال گذشتهی میلادی، بیش از ده میلیون تن در جهان به بیماری سل مبتلا شده اند.