مسئولان وزارت دولت در امور رسیده‌گی به حوادث می‌گویند که زمین‌لرزۀ چهارشنبه در ولایت‌های پکتیکا، پکتیا و خوست، خسارات هنگفت مالی و تلفات جانی در پی داشته است. به گفتۀ مسئولان، ۱۰ هزار خانه در اثر زمین‌لرزه در این ولایت‌ها تخریب شده‌ است.

غلام غوث ناصری، معین مالی و اداری وزارت دولت در امور رسیده‌گی به حوادث، می‌گوید که آخرین جزئیات از وقوع زمین‌لرزه در ولایت‌های جنوب‌شرق کشور نشان می‌دهد که  ده‌ها میلیون دالر خسارات مالی بر باشنده‌گان وارد شده است.

ناصری می‌افزاید پس از وقوع زمین‌لرزه در ولایت‌های پکتیکا، پکتیا و خوست، مرکز سوق اداره که شامل کمیته‌های سروی، توزیع مواد خوراکی، کمیتۀ اضطرار و کمیتۀ نظارت از توزیع پول می‌شود، ایجاد شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فایس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ او در پنج روز گذشته، بیش از ۷۱ میلیون و ۳۰۰ هزار افغانی به گونۀ شفاف به آسیب‌دیده‌گان زمین‌لرزه توزیع شده است.

اما شماری از آسیب‌دیده‌گان زمین‌لرزه ادعا دارند که با از گذشت پنج روز از از این روی‌داد، هنوز هیچ کمکی دریافت نکرده‌اند. آنان شاکی‌اند که کمک‌های بشردوستانه به آسیب‌دیده‌گان به‌طور عادلانه توزیع نمی‌شود.

وزیرا خان باشی‌خیل، یک تن از آسیب‌دیده‌گان، می‌گویند: «کمک نشده است، ما ۱۶ خانواده هستیم؛ اما هیچ کس خبر ما را نگرفته است. کمیتۀ توزیع کمک جور شده از قریۀ ما نیز نماینده وجود دارد؛ اما هنوز کمک نیامده است.»

صالح محمد، یکی از دیگر از آسیب‌دیده‌گان نیز می‌گوید: «کمک‌ها آمده است، ولی به کسانی داده می‌شود که وضعیت‌شان نسبتاً خوب است. هر کس کمک می‌کند که به نزدیکان خود توزیع کند. در توزیع نیز واسطه‌بازی وجود دارد. تا حالا یک بوری آرد یا یک روپیه هم نگرفتیم.»

مسئولان وزارت دولت در امور رسیده‌گی به حوادث مشکلات در زمینۀ توزیع کمک‌ها را می‌پذیرند و می‌گویند که به‌دلیل مشکلات مواصلاتی، شماری از آسیب‌دیده‌گان به کمک‌های بشری دست‌رسی پیدا نکرده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در همین حال، مولوی احمد، رئیس کمیتۀ ولایتی برای توزیع کمک به زلزله‌زده‌گان پکتیکا، می‌گوید که پس از این، روند کمک به آسیب‌دیده‌گان توسط این کمیته توزیع می‌شود. او می‌افزاید که کمک‌های امارت اسلامی، نهادهای خیریه و نهادهای شخصی از طریق این کمیته توزیع می‌شود، اما کمک‌های نهادهای بشری بین‌المللی در اختیار خود این نهادهاست.

این در حالی‌ست که در چند روزهای گذشته شماری از کشورها به‌شمول هند، پاکستان، اوزبیکستان، ترکمنستان و قطر محموله‌های کمکی خود را به ولایت‌های زیان‌دیده فرستادند. افزون بر این فعالیت نهادهای بین‌المللی در مناطق آسیب‌دیده جریان دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: