شماری از زنان در شهر کابل، می‌گویند که پس از بسته‌شدن تفریح‌گاه‌‌ها به روی زنان، ناچار اند برای حفظ سلامتی شان، در بیرون از تفریح‌گاه‌‌ها ورزش کنند؛ زنانی که اضافه‌ی وزن دارند و هر صبح پشت دیوارهای تفریح‌گاه‌های نزدیک خانه‌ی شان می‌دوند و خواستار اجازه‌یافتن برای ورود به تفریح‌گاه‌‌ها اند.

خدیجه، باشنده‌ی کارته‌ی نو شهر کابل که اضافه‌ی وزن دارد، می‌گوید که پیش از این به تفریح‌گاه‌های ورزشی می‌رفت؛ اما اکنون ناچار است روی جاده‌ها بیاید. او می‌افزاید: «داکتر/پزشک به من گفته بود که به خاطر وزنت باید ورزش کنی. از هنگامی که امارت اسلامی آمده، در روی سرک‌ها ورزش می‌کنیم و این گونه راحت نیستیم. از حکومت می‌خواهیم که دوباره پارک‌ها را باز کند و ما بتوانیم به راحتی ورزش کنیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

ورزش‌گاه‌های زنانه و تفریح‌گاه‌ها که تنها مکان‌هایی برای سهولت و انگیزه‌ی زنان در هنگام ورزش‌کردن است، پس از فرمان بسته‌شدن آن‌ها، سبب شده که این سهولت از آنان گرفته شود. شایسته، باشنده‌ی شهرنو کابل که خودش نیز اضافه‌ی وزن دارد، می‌گوید زنانی که به «پارک شهرنو» می‌آیند، به بیماری‌هایی چون فشار بالا، چربی خون و درد پا گرفتار اند و اگر ورزش نکنند، بیماری شان بیش‌تر می‌شود. «قبلاً به پارک می‌آمدم، اما حالا نمی‌آیم؛ چون اگر در سرک‌ها هم بگردم، بد است.»

همین گونه، گل‌بی‌بی، دیگر باشنده‌ی شهر کابل که صبح زود در پشت دیوارهای چمن حضوری می‌دود، از امارت اسلامی می‌خواهد که برای ورزش‌کردن، به زنان اجازه‌ی ورود به تفریح‌گاه‌ها را بدهد تا از اذیت‌شدن و مزاحمت‌های مردم در جاده‌ها، رهایی یابند. او می‌افزاید: «زنان هم مانند مردان به ورزش نیاز دارند. هنگامی که به پارک می‌رویم، به ما اجازه‌ی داخل‌شدن داده نمی‌شود و هنگامی که در بیرون از پارک و در سرک‌ها ورزش می‌کنیم، به ما زیاد مزاحمت می‌شود. از حکومت می‌خواهیم جای مناسبی برای ورزش زنان ایجاد کند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، مسئولان وزارت امر به ‌معروف و نهی ‌از منکر، می‌گویند که تلاش دارند فضای مناسبی را برای ورزش‌کردن زنان فراهم کنند. محمد‌عاکف مهاجر، سخن‌گوی این وزارت، به سلام‌وطندار می‌گوید: «تلاش ما این است در هر بخشی که باشد، به خواهران ما سهولت ایجاد کنیم. پیش از این هم به زنان اجازه‌ی ورود به پارک‌ها را داده بودیم؛ اما به دلیل رعایت‌نشدن قوانین، پارک‌ها را بستیم. تلاش می‌کنیم در آینده، در کنار بخش‌های دیگر، در این بخش هم سهولت ایجاد کنیم.»

امارت اسلامی پس از بازگشت به قدرت در تابستان ۱۴۰۰، گفته بود که زنان با رعایت‌کردن حجاب اسلامی، اجازه‌ی ورود به تفریح‌گاه‌ها را دارند؛ اما نزدیک به شش ماه پیش، وزارت امر به ‌معروف و نهی ‌از منکر، زنان را از ورود به تفریح‌گاه‌ها منع کرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: