دیوید میلیبند، رئیس اجرایی کمیتۀ بینالمللی نجات و وزیر امور خارجۀ پیشین بریتانیا، میگوید که غرب با تحمیل سیاست گرسنهگی بر افغانستان، آسیبهای فاجعهباری به این کشور و نیز جایگاه خود، وارد کرده است.
او روز گذشته در گفتوگویی با روزنامۀ بریتانیایی گاردین، گفته است که اگر آنان میخواستند یک دولت شکستخورده ایجاد کنند، نمیتوانستند ترکیب سیاستی مؤثرتر از آنچه اکنون است، را داشته باشند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
رئیس اجرایی کمیتۀ بینالمللی نجات که یکی از لابیگران به دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و بانک جهانی برای آزادسازی داراییهای افغانستان برای کمکهای بشردوستانه و بازسازی اقتصاد این کشور است، تأکید کرده که نمیتواند به سادهگی فقدان فوریت برای به حرکتآوردن این موضوع را درک کند. به گفتۀ او، نباید اجازه داده میشد که وضعیت افغانستان به این سرعت، بدتر شود.
میلیبند همچنان گفته است که بحران در افغانستان به اندازهیی عمیق است که درخواست ۴ میلیارد دالری کمک سازمان ملل در سال روان، ممکن است در سال آینده، به ۱۰ میلیارد دالر افزایش یابد. او تصریح کرده است کاری که غرب هماکنون انجام میدهد، اوضاع را برای حکومت امارت اسلامی نه، بلکه برای شهروندان افغانستان بدتر میکند.
رئیس اجرایی کمیتۀ بینالمللی نجات افزوده است: «ما امارت اسلامی را مجازات نمیکنیم، این مردم عادی افغانستان هستند که بهای صلح را میپردازند. این یک فاجعۀ انتخابی نیست؛ فاجعۀ شهرت است. این یک سیاست گرسنهگیست.»
میلیبند در این گفتوگو تأکید کرده است که هماکنون پولی برای پرداخت حقوق کارمندان در افغانستان وجود ندارد و برخی از آموزگاران و کارمندان شفاخانهها از ماه آپریل سال گذشته، معاش نگرفتهاند. افزون بر این، تحریمهای آمریکا، فعالیتهای تجارتی در افغانستان را متأثر کرده و با اعمال تحریمها، بحران نقدینهگی نیز بهوجود آمده است. در عین حال، هیچ سرمایهیی بهعنوان پشتوانۀ نظام بانکی وجود ندارد.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
به گفتۀ رئیس اجرایی کمیتۀ بینالمللی نجات، اگر قرار باشد این کشور از باقی زمستان سالم به درآید، باید به این مشکلات فوری رسیدهگی شود.
این در حالیست که پیش از این نیز، سازمانهای بینالمللی بارها از بدترشدن وضعیت اقتصادی و بحران انسانی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از وقوع فاجعه در این کشور هشدار دادهاند.