شماری از کارشناسان امنیت سایبری نگران مصونیت داده‌های سایبری و اطلاعات مردم در حکومت کنونی افغانستان‌اند. به گفتۀ آنان، حکومت سرپرست امارت اسلامی پالیسی و زیربنای منظم برای حفظ امنیت اطلاعات در سایت‌ها و سیستم‌های الکترونیک ندارد.

سلیم ساعی، استاد دانشگاه و کارشناس امنیت سایبری، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «امنیت سایبری ارتباط به پالیسی منظم و سیستم‌ها و شبکۀ مصون دارد، این‌ موارد در افغانستان نیاز به بررسی و افراد مسکلی دارد. برای همین حکومت‌داری الکترونیک در افغانستان با چالش‌های جدی از نظر افراد مسلکی، از نظر زیربنا و هم از نظر پالیسی که تاکنون وجود ندارد، روبه‌روست.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

هادی نواندیش، دیگر کارشناس امنیت سایبری، می‌گوید که حکومت مسئولیت نگه‌داری اطلاعات شهروندان را دارد و باید در این راستا توجه جدی کند. به گفتۀ او، تحولات پسین در افغانستان و بیرون‌شدن افراد مسلکی از کشور، آسیب‌پذیری امنیت اطلاعات در افغانستان را بیش‌تر کرده است.

او می‌افزاید: «حالا پس از تحولات این نگرانی که افراد مخرب در امنیت سایبری بیش‌تر به اطلاعات مردم نفوذ کنند، بیش‌تر شده است؛ چون ظرفیت‌ها از کشورها بیرون شده و برای همین حکومت فعلی در این مورد بیش‌تر متضرر است.»

این در حالی‌ست که به تازه‌گی گزارش‌هایی مبنی بر هک‌شدن وب‌سایت وزارت‌های دفاع و داخلۀ امارت اسلامی از سوی برخی از رسانه‌ها پخش شده است.

اما بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، این گزارش‌ها را رد می‌کند و جزئیات بیش‌تر دربارۀ تدابیر حکومت سرپرست برای حفظ مصونیت داده‌های الکترونیک نیز نمی‌دهد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او می‌گوید: «نه، این موضوع دقیق نیست، من تأیید کرده نمی‌توانم، دفعه‌های قبلی هم که ادعا شده بود، واقعیت نداشت.»

گفتنی‌ست که تکنولوژی و مخابرات در افغانستان هم‌واره با چالش هایی روبه‌رو بوده و در این راستا استراتژی و سیاست منظم وجود نداشته است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: