با وجود برق بند کجکی هلمند، شماری از باشندهگان شهر لشکرگاه و ولسوالیهای ناوه و نادعلی و مسئولان کارخانهها از کمبود و نبود برق شکایت میکنند.
غلامحضرت، باشندۀ ولسوالی ناوه، به سلاموطندار میگوید با آنکه ۱۷ کیلومتر را با هزینۀ شخصی پایۀ برق نصب کرده؛ اما با آنهم مشکل برق حل نشده است.
او میگوید که اگر به این ولسوالی برق داده شود، بسیاری از مردم سرمایهگذاری میکنند و با فعالشدن کارخانهها، زمینۀ کار برای مردم فراهم میشود.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
غلامحضرت میافزاید: «پایههای برق را با سرمایۀ شخصی نصب کردهام، اما برق داده نشده است. از مسئولان میخواهیم که به ولسوالی ما برق بدهند.»
با این حال، بختمحمد، باشندۀ ولسوالی نادعلی، میگوید که هرچند این ولسوالی در زمان ظاهرشاه برق داشت، اما در دوران جنگ تمام پایهها و سیمهای برق توسط مردم به یغما رفت.
او میافزاید: «برق که خوب و به نفع ماست. اکنون تنها یک کارخانۀ یخ است. این کارخانه در ۲۴ ساعت ۶۰ هزار کلدار برق مصرف میکند.»
در همین حال، علی حسین، آمر تولیدات کارخانههای حجاری و نجاری در شهر لشکرگاه، میگوید که هلمند یک ولایت زراعتیست، اما بهدلیل نبود برق بسیاری از مردم جرأت ایجاد کارخانه را نمیکنند. او میافزاید که بهدلیل نبود برق در این ولایت، بسیاری از بازرگانان در ولایتهای دیگر سرمایهگذاری میکنند.
علی حسین تأکید میکند اکنون که برق نیست در ۱۲ ساعت فعالیت، حدود ۲۵ هزار افغانی را تیل مصرف میکند، اما اگر برق ۲۴ ساعته باشد، هزینۀ آن تنها ۳۰۰ افغانی میشود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
از سویی هم، حافظ هدایتالله محمد، رئیس برق هلمند، به سلاموطندار میگوید که در آیندۀ نزدیک به منطقۀ «عینک» ولسوالی ناوه برق کامل داده میشود و برای برقرسانی به دیگر مناطق این ولسوالی نیز تلاشها آغاز شده است.
به گفتۀ او، هماکنون سطح آب بند کجکی ۵۶ متر است که تنها یک توربین آن فعال است و اگر سطح آب بالا بیاید، به شهرهای لشکرگاه و کندهار و شماری از ولسوالیها به اندازۀ کافی برق میرسد.
باشندهگان ولسوالیهای ناوه و نادعلی در حالی از نبود برق شکایت میکنند که از ۶ توربین فعال در بند کجکی، تنها ۱۹ مگاوات برق بهدست میآید که ۹ مگاوات آن بهشمول لشکرگاه به ولسوالیهای موسیقلعه، کجکی و سنگین داده میشود و ۱۰ مگاوات دیگر آن به ولایت کندهار فرستاده میشود.