شماری از باشندگان کابل، از افزایش پرچاویهای برق گلایه دارند. محمدضیا، باشندهی ولسوالی شکردرهی کابل، میگوید که در روزهای پسین در شبانهروز ۱۲ ساعت به برق دسترسی ندارند.
او میافزاید: «به برق بسیار نیاز داریم. بخاری، آبگرمی و برخی وسایل دیگر که از طریق برق فعال میشود، به ما یک سهولت است و اگر برق نباشد، مشکلات ما بسیار زیاد است. در یک شبانهروز ۱۲ ساعت به برق دسترسی داریم و باقی آن را به برق دسترسی نداریم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
توریالی، باشندهی ناحیهی دوازدهم شهر کابل، نیز از پرچاویهای برق شکایت دارد. «در شروع سردی، بیشتر از برق برای گرمکردن خانه استفاده میکنیم. حالا توزیع برق منظم نیست و شش ساعت است و دو ساعت دیگر نیست و باز چهار ساعت میآید و دو ساعت نیست. به همین ترتیب، به گونهی مجموعی ۱۰ تا ۱۲ ساعت برق داریم و متباقی برق نیست.»
سجادعلی، باشندهی ناحیهی ششم شهر کابل، از شرکت برقرسانی افغانستان (برشنا) میخواهد که پرچاویهای برق را کاهش دهد. «در هر زمستان پرچاوی برق در کابل بیشتر میشود؛ خواست ما همین است که برای کاهش پرچاوی برق راههای حل در نظر گرفته شود تا از پرچاویهای برق جلوگیری و داخل کشور ظرفیت تولید برق بیشتر شود تا ما احتیاج کشورهای همسایه نشویم که هر وقت خواستند برق بدهند و نخواستند برق را قطع کنند.»
در همین حال، مسئولان در شرکت برقرسانی افغانستان (برشنا)، میگویند که حفظ و مراقبت لینهای برق وارداتی در شهر کابل، یکی از عاملهای اصلی پرچاوی برق در این شهر است.
حکمتالله میوندی، سخنگوی شرکت برشنا، میگوید که تلاش دارند برق مورد نیاز شهروندان تأمین شود. «حفظ و مراقبت لینها، یکی از عاملهای پرچاوی برق در شهر کابل است و تیمهای تخنیکی شرکت برشنا تلاش دارند که برق منظم را به شهروندان عرضه کنند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
همین گونه، امانالله غالب، رییس شرکت برشنا در دورهی جمهوری، میگوید که این شرکت باید برنامهی زمانی پرچاوی برق را آماده کند و در این باره به شهروندان آگاهی دهد.
بر بنیاد آمارهای شرکت برشنا، هماکنون ۶۸ درصد برق شهر کابل از سوی این شرکت تأمین میشود و ۳۲ درصد نیازمندی به برق در این شهر هنوز هم وجود دارد.