شماری از باشندهگان شهر کابل از چهگونهگی هوا در پایتخت ابراز نگرانی میکنند و میگویند، استفادۀ بیرویه از منابع آلودهکنندۀ هوا که تأثیر منفی بر کیفیت هوای کابل میگذارد، سبب آلودهگی هوا در این شهر شده است. آنان تراکم نفوس، استفاده از تیلهای بیکیفیت و کاهش بارندهگی را از علتهای اصلی آلودهگی هوای شهر کابل میخوانند.
احمد حسینی، باشندۀ کابل میگوید: «شاهد آلودهگی هوا در شهر کابل هستیم و این آلودهگی با گذشت زمان افزایش پیدا میکند. ما از مقامهای امارت اسلامی میخواهیم که پلانهای/برنامههای خود را ارایه کنند تا آلودهگی هوا کاهش یابد.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
خدیجه مهریار، دیگر باشندۀ کابل نیز میگوید: «تاکنون ما برنامهیی از سوی حکومت سرپرست امارت اسلامی بهخاطر محیط زیست نداریم. اینها تاکنون هیچ برنامهیی را که بتواند آلودهگی هوا را کاهش دهد، همهگانی نکردهاند.»
پایتختنشینان از ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست و شهرداری کابل میخواهند که برای کاهش آلودهگی هوای کابل، برنامههای کاربردی را در نظر گیرند. هرچند ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست دربارۀ برنامههای این نهاد سخن نمیگوید، اما نعمتالله بارکزی، مسئول رسانهیی شهرداری کابل میگوید که به مالکان بلندمنزلها، گرمابهها/حمامها و رستورانتها دربارۀ نصب تصفیهکننده/فیلتر تذکر داده شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
آقای بارکزی میافزاید: «بلندمنزلهایی که فیلتر ندارند، مسدود شدهاند و بلندمنزلهایی که فیلتر دارند، تعهد کردهاند که همزمان با فعالکردن مرکزگرمی، فیلتر خویش را نیز فعال کنند. حمامها نیز عین تعهد را کردهاند.»
این در حالیست که مسئولان وزارت صحت از آسیبهای ناشی از آلودهگی هوا هشدار میدهند و میگویند که آلودهگی هوا عامل اصلی مرگومیر در کشور است. به گفتۀ مسئولان، ۸۰ درصد بیمارانی که به مرکزهای صحی کابل مراجعه میکنند، بیماران تنفسی در اثر آلودهگی هوا اند.