شماری از پایتخت‌نشینان از روند توزیع کمک‌های جامعۀ جهانی انتقاد می‌کنند و می‌گویند که این کمک‌ها به افراد نیازمند نمی‌رسد. به گفتۀ آنان، نماینده‌گان امارت اسلامی و وکیلان گذر کمک‌های جامعۀ جهانی را غیرعادلانه توزیع می‌کنند.

باشنده‌گان کابل که برای دریافت کمک‌ها در برابر دفتر جمعیت هلا‌احمر افغانی در کابل صف کشیده‌اند، می‌افزایند که تمام روز در صف منتظر می‌مانند؛ اما کمک دریافت کرده نمی‌توانند. آنان تأکید می‌کنند که کمک‌ها از سوی واسطه‌داران، افراد دارای شناخت و افراد وابسته به امارت اسلامی گرفته می‌شود.

یک تن از باشنده‌گان پایتخت در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «ما این‌جا می‌بینیم، موترهای مربوط به امارت اسلامی می‌آیند و کمک‌ها را می‌برند. ما می‌بینیم که کمک‌ها را می‌برند.»

اما عبدالله حماد، رئیس جمعیت هلا‌احمر افغانی کابل، انتقادها و اتهام‌های باشنده‌گان کابل را رد می‌کند و به شهروندان اطمینان می‌دهد که روند توزیع کمک‌ها شفاف است و هیچ‌گونه فساد در آن نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ او، کسانی که در برابر دفترها جمع می‌شوند، امکان دارد یک بار کمک دریافت کرده باشند و به این دلیل به آنان دوباره کمک نمی‌شود. آقای حماد می‌افزاید که ادعای دریافت کمک از سوی افراد و نیروهای امارت اسلامی بی‌بنیاد است.

رئیس جمعیت هلا‌احمر افغانی کابل هم‌چنان می‌گوید که در برخی موارد وکیلان گذر به اتهام فساد بازداشت شده‌اند. او می‌افزاید که برای تثبیت نیازمندان تیم‌های مشخص وجود دارد که به کمک بزرگان منطقه انجام می‌شود.

در همین حال، شماری از باشنده‌گان شهرک «شیخ زاهد» در ساحۀ قصبۀ شهر کابل هم شکایت می‌کنند و می‌گویند، با این‌که در این منطقه افراد بی‌بضاعت بسیاری وجود دارد؛ اما کمکی نشده است. به گفتۀ آنان، ممکن یک بار به شمار اندکی کمک شده باشد که وکیل گذر و رئیس زون/حوزه گرفته باشند.

از سویی هم، محمدایوب مظلوم‌یار، رئیس شهرک «شیخ زاهد»، انتقادهای یادشده را رد می‌کند و می‌گوید که تنها یک بار به باشنده‌گان این شهرک مواد غذایی کمک شده است که به حدود ۲۰۰ نیازمند توزیع شد و دیگران باقی ماندند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او می‌افزاید که نیازمندان در این منطقه زیاد است؛ اما کمک در مقایسه به دیگر مناطق کم است. با این حال، سیدعبدالباسط انصاری، عضو دفتر رسانه‌های وزارت امور مهاجران و عودت‌کننده‌گان می‌گوید که شمار نیازمندان بیش‌تر از کمک‌هاست.

به گفتۀ او، در افغانستان ۷۰ درصد مردم به کمک نیاز دارند، اما پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی به حدود ۱۰۰ هزار خانواده پول نقد، لباس و مواد غذایی توزیع شده است.

این همه در حالی‌ست که سازمان ملل متحد در گزارش تازه‌یی گفته که در سال ۲۰۲۲ شمار افراد نیازمند به کمک به ۲۴ میلیون تن افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: