هم‌زمان با افزایش مبتلایان به بیماری‌های زردی سیاه و زرد در غزنی، شماری از بیماران زن در این ولایت می‌گویند با این که پیش از این تشخیص دقیق بیماری زردی سیاه در غزنی فراهم نبود؛ اما نشانه‌های این بیماری، آنان ‌را وا داشته است که به پزشکان مراجعه کنند و چاره‌ای برای درمان بیماری شان بسنجند.

فهیمه، یک تن از بیماران در غزنی، به سلام‌وطندار می‌گوید: «من دو ماه پیش نزد داکتر/پزشک رفته بودم، گفت که زردی سیاه داری. دوا گرفتم، کمی خوب بودم؛ چند روز می‌شود که دوباره جان‌درد هستم؛ اشتها ندارم. همان دردهای گذشته باز شروع شده؛ هیچ چیز دلم نمی‌شود که بخورم؛ کسل و کم‌انرژی هستم.»

ذاکره، یک تن دیگر از بیماران در غزنی، نیز می‌گوید: «بله، زردی دارم؛ پیش یک نفر رفته بودم، پیاز را دم کرده بود، خوب نشدم. کابل رفته نتوانستم و امروز آمده‌ام که برای زردی دوا بگیرم. هنوز تشخیص نشده؛ اما خودم می‌فهمم؛ چون چشم‌هایم زرد شده؛ پاهایم درد دارد و نان هم دلم نمی‌شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

نصرالله، بیمارداری که همسرش را برای درمان بیماری زردی سیاه نزد پزشک آورده است، از نبود امکانات درمانی و مرکز تشخیص معیاری در غزنی شکایت دارد.

او، می‌گوید: «در غزنی امکانات تداوی‌اش نبود؛ ما مریض خود را به کابل بردیم و دوای کابل تأثیر کرده الحمدلله. خواست ما همین است که زمینه‌ی تداوی زردی سیاه در غزنی مساعد شود. زردی سیاه در غزنی خیلی زیاد است خصوصاً در بین خانم‌ها. کاش زمینه‌ی تداوی مریضان در غزنی مساعد شود.»

با این همه، در ماه‌های پسین یک مرکز تشخیص بیماری‌های زردی سیاه و زرد در مرکز غزنی گشایش یافته است که می‌تواند بخشی از نیازهای باشندگان این ولایت را برطرف کند.

محمدحنیف حقمل، مسئول مرکز تشخیص بیماری‌های زردی سیاه و زرد در غزنی، می‌گوید: «امراضی که در این مرکز تشخیص می‌شوند و ماشین‌آلاتی که برای این امراض استفاده می‌شود، یک تکنالوژی پیش‌رفته است که نه تنها در غزنی؛ بل در سطح جهان فعلاً از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، زرک رنزورمل، رییس صحت عامه‌ی غزنی، با تأیید افزایش بیماری زردی سیاه میان زنان در این ولایت می‌گوید که دلیل افزایش این بیماری بیش‌تر نبود آگاهی‌‌های لازم بهداشتی، ناداری و داشتن مرز مشترک با پاکستان است.

آقای رنزورمل، می‌افزاید: «در غزنی نسبت به دیگر ولایت‌ها زیاد است؛ چون غزنی با پاکستان مرز مشترک دارد. اکثر وقت‌ها این مرض از مرز شیوع می‌‌کند و در بین مردم غریب این مریضی زیاد است. در غزنی آگاهی و تعلیم کم و نفوس زیاد است؛ به همین اساس، این مریضی در بین مردم زیاد است.»

گفتنی است که بیماران برای تشخیص دقیق این بیماری‌ها ناچار اند به مرکز کشور مراجعه کنند و گاهی پزشکان در غزنی با امکانات نخستین شان، از روی نشانه‌های بیمار، بیماری‌های زردی سیاه و زرد را تشخیص و دارو تجویز می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: