شماری از خبرنگاران و فعالان مدنی بامیان با همکاری مؤسسۀ خیریۀ «کودکان افغانستان»، بهمناسبت ماه رمضان کارزار اهدای نان گرم به افراد نیازمند را در محلههای فقیرنیشین شهر بامیان راهاندازی کردهاند.
انور سعادتیار، یک تن از خبرنگاران محلی بامیان و از برگزارکنندهگان این کارزار، به سلاموطندار میگوید که با توجه به گسترش روزافزون بیکاری، فقر، افزایش بهای مواد اولیۀ غذایی و توزیع ناعادلانهٔ کمکهای بشردوستانه در شهر بامیان، این کارزار را راهاندازی کردهاند تا کمکی برای افراد و خانوادههای نیازمند و گرسنه در محلات فقیرنیشین باشد.
به گفتۀ او، این کارزار برای ۱۰ روز در جریان ماه رمضان ادامه دارد که روزانه هزار قرص نان گرم در هنگام افطار برای ۲۰۰ خانوادۀ نیازمند و تنگدست توزیع میشود. سعادتیار از خیرین، بازرگانان و افراد ثروتمند میخواهد که از این کارزار پشتیبانی کنند تا افراد و خانوادههای نیازمند بیشتری زیر پوشش قرار گیرند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، معصومه، از باشندهگان بامیان و عضو خانوادهٔ ده نفری که برای دریافت کمک آمده است با ابراز خرسندی از راهانداری این کارزار میگوید: «خدا شما را توفیق بدهد و جان شما را جور داشته باشد، ما در خانوادۀ ۱۰ نفری یک نانآور داریم، کمک شما برای ما و دیگر خانوادههای فقیر بسیار غنیمت است.»
عبدالواحد از دیگر نیازمندان که یکی از پاهایش را از دست داده است و با عصا به دشواری راه میرود میگوید که یک خانوادۀ ۳ نفری را سرپرستی میکند و در تأمین معیشت خانوادهاش ناتوان است. او با استقبال از کارزار اهدای نام گرم، از افراد و سازمانهای خیریه میخواهد در شرایطی دشواری که فقر و گرسنهگی همهگیر شده به او کمک کنند تا خانوادۀ سه نفری او از گرسنهگی تلف نشوند.
از سوی دیگر، محمدکبیر محمدی، معاون شورای نمبر ۲ زرگران در ناحیۀ سوم شهری بامیان، نیز تأکید میکند که شیوع ویروس کرونا و تحولات سیاسی سال گذشته که در نتیجهٔ آن امارت اسلامی به قدرت رسید، سبب افزایش بیکاری و گسترش فقر در میان باشندهگان بامیان و بهویژه ناحیۀ سوم شهری این ولایت شده است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
او میافزاید: «بیشتر خانوادهها برای غلبه بر گرسنهگی اسباب و وسایل خانهٔ خود را فروختند، مردم بسیار فقیر و نیازمند هر نوع کمکاند. ما از سازمانهای امدادرسان میخواهیم که کمکهای فوری بشردوستانۀشان را به محلۀ فقیرنشین ما ارسال کند.»
گفتنیست که با تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، فقر و بحران اقتصادی بهطور بیشینه افزایش یافته است و به گفتۀ نهادهای بینالمللی بیش از نیمی از جمعیت این کشور غذای کافی ندارند.