سینماپامیر، یکی از ساحاتی در شهر کابل است که کهنه‌ترین بازار لیلامی‌فروشی در آن قرار دارد. در سینماپامیر، صدها کراچی دستی لباس‌های رنگارنگ زنانه، مردانه و کودکانه آویزان شده است و راهگذرانی که از این مسیر گشت‌وگذار می‌کنند، با شنیدن صدای فروشندگان لیلامی که لباس‌ها و پاپوش‌ها را به بهای اندک می‌فروشند، لحظه‌ای می‌ایستند تا لباس‌های دل‌خواه شان را بیابند.

شماری از باشندگان شهر کابل، به سلام‌وطندار می‌گویند که به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی ‌شان برای آمادگی به زمستان، به جای خرید لباس‌های مغازه‌ای، به خرید لباس از لیلامی‌فروشی به سینماپامیر رو آورده اند.

فریده‌ی ۵۳ساله، باشنده‌ی شهر کابل است که برای خرید لباس و پاپوش کودکانه به نواسه‌اش، به بازار لیلامی‌فروشی در سینماپامیر آمده است، می‌گوید که به خاطر تلف‌نشدن نواسه‌اش ناچار شده است به لیلامی‌فروشی‌ها بیاید و پوشاک گرم زمستانی بخرد. او می‌افزاید: «اقتصاد خانواده‌ی ما خوب نیست و برای این که جان کودکان خانواده‌ی خود را نجات بدهیم و در زمستان گرم بمانند، مجبور شدم به لیلامی‌فروشی بیایم و لباس گرم بگیرم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نرگس ۲۸ساله، دیگر باشنده‌ی شهر کابل که دو کودک دارد و به لیلامی‌فروشی در سینماپامیر آمده است، می‌گوید که در نظر دارد لباس و پاپوش گرم زمستانی به کودکانش بخرد. او می‌افزاید: «دو کودک دارم و برای کودکانم قرار است لباس گرم زمستانی بگیرم و پول کافی ندارم که برای کودکانم لباس مغازه‌ای بخرم.»

محمدناصر سادات، یکی از خریداران لباس لیلامی، می‌گوید که پیش از این در یکی از مؤسسه‌ها کار می‌کرد و پس از حاکمیت امارت اسلامی، بی‌کار شده است. او، می‌گوید که به کودکانش لباس لیلامی می‌خرد. محمدناصر سادات، می‌افزاید: «در زمان جمهوریت/جمهوری در یک مؤسسه کار می‌کردم و پس از حاکمیت امارت اسلامی، بی‌کار شدم و اکنون برای گرم‌ماندن کودکانم و خانواده‌ام، به بازار لیلامی‌فروشی آمده‌ام و لباس لیلامی می‌خرم.»

در همین حال، شماری از فروشندگان لیلامی در شهر کابل، می‌گویند که لباس‌های لیلامی در بیرون از کشور یک بار استفاده شده‌ است و با بهای پایین‌تر در بازارهای افغانستان به فروش می‌رسد.

قیس، فروشنده‌ی لباس‌های لیلامی، می‌گوید که مشتریانش در آستانه‌ی زمستان بیش‌تر شده است. او می‌افزاید: «در این روزها مردم بیش‌تر به لیلامی‌فروشی‌ها می‌آیند و لباس و پاپوش زمستانی می‌خرند؛ اما اشخاصی هم هستند که حتا توانایی خرید لباس به بهای ۱۰ افغانی را هم ندارند.»

مولاداد، دیگر فروشنده‌ی لباس‌های لیلامی، نیز می‌گوید که لباس‌ها و پاپوش‌های لیلامی، از کشورهای مختلف به ویژه از کشورهای اروپایی، چین و کوریا به افغانستان وارد می‌شود و مردم به بهای اندک آن را می‌خرند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

او می‌افزاید: «لباس‌ها و بوت‌های لیلامی از کشورهای مختلف به ویژه از کشورهای اروپایی، چین و کوریا به افغانستان وارد می‌شود و مردم به بهای ارزان آن را می‌خرند.»

با این همه، فروشندگان لیلامی در بخش‌های مختلف پایتخت به ویژه کوته‌‌ی‌ سنگی، سرای شمالی، ده‌افغانان و سینماپامیر، بازارهای دایمی دارند که بیش‌تر در نزدیکی زمستان کاروبار شان رونق می‌یابد.

پزشکان اما به این باور اند که یکی از عامل‌های انتقال بیماری‌های پوستی و جلدی، استفاده از لباس‌های لیلامی است. آن‌ها، از شهروندان می‌خواهند که در صورت استفاده از لباس‌های لیلامی، نخست باید لباس‌ها را با آب گرم شست‌وشو و پس از قراردادن در معرض نور آفتاب، از آن استفاده کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: