شماری از ورزشکاران دارای معلولیت، از کمیتهی ملی المپیک میخواهند که زمینهی دسترسی به رشتههای مختلف ورزشی را به افراد دارای معلولیت فراهم کند.
ابراهیم دانشی که نزدیک به ۲۰ سال پیش، ناامنی یک دستش را از او گرفته است، میگوید که زمینهی دسترسی به ورزش برای افراد دارای معلولیت اندک است و باید بیشتر شود.
او به سلاموطندار میگوید: «وقتی ما تمرین میکنیم، افرادی که معلولیت دارند و بسیار آسیبدیده اند، فکر میکنند که در اجتماع جایگاهی ندارند؛ ولی این جا که میآیند، وضعیت شان بهتر میشود. باید زمینهی ورزش به آنان بیشتر فراهم شود.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
آغامحمد شریفی، باشندهی هرات که جنگ یک دستش را از او گرفته، میگوید که کمیتهی ملی المپیک باید زمینههای ورزشی بیشتری را به افراد دارای معلولیت فراهم کند.
او میافزاید: «افراد دارای معلولیت، دارای امکانات مناسب ورزشی نیستند؛ ولی امارت اسلامی به ورزش توجه میکند و ما از امارت اسلامی میخواهیم که امکانات ورزشی بیشتری را در دسترس افراد دارای معلولیت قرار دهد تا آنان بتوانند تواناییهای خود را بیشتر به نمایش بگذارند.»
در همین حال، مسئولان کمیتهی ملی المپیک، امروز با برگزاری مسابقات پاراتکواندو (تکواندو برای افراد دارای معلولیت) در کابل، میگویند که زمینهی دسترسی افراد دارای معلولیت به ورزش را افزایش میدهند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
محمدبشیر ترکی، سرمربی تیم ملی تکواندو، به سلاموطندار میگوید: «امروز مسابقات پاراتکواندو میان اعضای ولایتهای هرات، غزنی و کابل برگزار شده است که از میان این چهرهها ۲۰ تن برای کمیتهی ملی گزینش میشوند.»
گفتنی است که پیش از این، دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد ( اوچا)، گفته که افراد دارای معلولیت، ۱۵ درصد جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند و به دلیل دسترسینداشتن به کمکهای اولیه، به شکل نامتناسبی زیر تأثیر بحران قرار گرفته اند.