کسبه‌کاران بازار/مارکیت ملی‌بس از تصمیم ویرانی این بازار از سوی دولت انتقاد می‌کنند و می‌گویند که برای انتقال کالاهای‌شان نمی‌توانند به‌زودی مکانی دست‌وپا کنند.

آنان مسئولان دولت را به بدرفتاری و برخورد غیرانسانی متهم می‌کنند و شاکی‌اند که با تهدید مجبور به تخلیۀ این مکان در ۴۸ ساعت شده‌اند؛ مدتی که به گفتۀ آن‌ها انتقال وسایل ممکن نیست.

حاجی زرگی که در این بازار صاحب تانک تیل بوده، اکنون جز ویرانه برایش باقی نمانده است. او می‌گوید که نه‌تنها تمام دارایی‌اش را از دست داده؛ بل‌که درآمد ۱۵ کارمند این تانک تیل نیز از بین رفته است. به گفتۀ زرگی، به درخواست او برای فرصت پیداکردن مکان مناسب توجه نشده است.

محمداکبر، از دیگر کسبه‌کاران بازار ملی‌بس می‌گوید، مسئولان نظامی با زور و تهدید از آن‌ها خواسته‌اند که مکان را ترک کنند، در ضمن ماشین‌ها و جنراتورهای‌شان را نیز گروگان گرفته‌اند.

اکبر از دولت می‌خواهد که در صورت تخریب برای آن‌ها جبران خساره کند: «حداقل مصرف ما را دولت بدهد. ۳۵ لک مصرف کردیم جنراتور و ماشین‌های ما را گروگان گرفتند و پولیس‌ها اجازۀ داخل‌شدن را نمی‌دهند. جای نداریم که وسایل خود را ببریم و وقت زیاد هم نداده‌اند، در ۴۸ ساعت به کجا رویم؟»

شیراحمد توخی، صاحب یکی از شرکت‌ها در بازار ملی‌بس نیز تأکید می‌کند که در صورت تخریب این بازار، ۱۵۰ هزار دالر آمریکایی زیان خواهد کرد. به گفتۀ توخی، درصدی از عواید این بازار هم به بودجۀ دولت می‌رود؛ اما برای تطبیق پروژه با هزینۀ ۱۰۰ میلیون دالر می‌خواهند با اسلحه آن‌ها را بیرون کنند.

حاجی محمدیوسف، رئیس بازار ملی‌بس که برای ۲۰ سال این ساحه را به اجاره گرفته است، می‌گوید که هیچ حکم و مدرکی برای تخریب این ساحه برای آن‌ها ارائه نشده است و نظامیان بدون دادن اجازۀ صحبت به آن‌ها، ساحه را محاصره کرده‌اند.

آقای یوسف با ابراز نگرانی از تصمیم تخریب این بازار می‌گوید که دولت تاکنون مکان بدیلی برای آن‌ها در نظر ندارد و آن‌ها را با زور مجبور به پذیرفتن این تصمیم می‌کند.

به گفتۀ رئیس این بازار، ۱۳۰ دکان و شرکت در این ساحه هم‌اکنون فعالیت دارد که در صورت تخریب، سرمایه‌های آن‌ها از بین رفته و خسارۀ هنگفتی بر آن‌ها تحمیل می‌شود.

وزارت شهرسازی و اراضی اما می‌گوید که دو سال پیش این روند آغاز شده است و باشنده‌گان این ساحه در جریان قرار گرفته‌اند.

حشمت‌الله ناصری، سخنگوی وزارت شهرسازی و اراضی می‌گوید که این تصمیم آنی نبوده و مکان بدیل هم در ناحیۀ هفتم به آن‌ها در نظر گرفته شده است.

تصدی ملی‌بس قرار است به شهرک قطری‌ها اختصاص داده شود و کار به گونۀ عملی در این ساحه آغاز شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: