Asset 1SWN

«اسلم فاروقی و زندانیان پاکستانی» به‌عنوان رشوه به «آی‌اس‌آی» از زندان‌های افغانستان آزاد می‌شوند

ghani

محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهور کشور طی فرمانی که در بیست‌وهشتم ماه عقرب به امضا رسیده، رهایی شماری از زندانیان پاکستانی که به «حکم قطعی و نهایی محاکم» در افغانستان محکوم به مجازات شده‌اند را صادر کرده است.

در متن فرمانی که در رسانه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود، دلیل رهایی زندانیان پاکستانی از زندان‌های افغانستان، نشان دادن «حسن‌نیت و تحکیم روابط دوستانه با جمهوری اسلامی پاکستان» گفته شده است.

رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی کشور در واکنش به رهایی زندانیان پاکستانی در صفحه فیس‌بوکش نوشته است: «مطمئین استم که اسلم فاروقی و صدها تروریست پاکستانی که هزاران تن از هم‌وطنان ما را به شهادت رساندند، در رشوه به ISI آزاد می‌شوند.»

آقای نبیل با اشاره به صدور فرمان رهایی زندانیان پاکستانی از سوی رئیس‌جمهور غنی گفته است که اشرف غنی برای ماندن در قدرت، سبب افزایش «مشکلات» در افغانستان شده است.

فرمانی را که آقای غنی صادر کرده است، چهار ماده دارد:

در مادۀ اول این فرمان آمده است: «آن‌عده محبوسین اتباع جمهوری اسلامی پاکستان که مدت حبس محکوم بهای‌شان الی یک ماه باقی مانده باشد، مدت باقی‌ماندۀ حبس‌ آنان عفو و از حبس رها گردند.»

در مادۀ دوم این فرمانده آمده است: «جزای نقدی محبوسین مندرج مادۀ اول این فرمان و آن‌عده از محبوسین جمهوری اسلامی پاکستان که اکمال حبس نموده، بنا بر عدم تأدیه جزای نقدی محکوم‌ بها تحت حبس قرار دارند، عفو گردد.»

در مادۀ سوم آمده است که مسئولت اجرای این فرمان به کمیسیونی که فرمان عفو مجازات «محجوزین و محبوسین» را به مناسبت عید قربان اجرا کرد، سپرده شده است.

در مادۀ چهارم، زمان انفاذ این فرمان سی‌ام عقرب گفته شده است.

فرمان رهایی زندانیان پاکستانی یک روز پیش از سفر عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان به کابل امضا شده است. عمران خان در یک سفر از پیش اعلام‌شده روز پنج‌شنبه، بیست‌ونهم عقرب به کابل آمد. سفارت اسلام‌‎آباد در کابل هدف از این سفر را تقویت روابط دوجانبه عنوان کرده بود.

ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان هفت ماه پیش از امروز، اسلم فاروقی، رهبر شاخۀ خراسان گروه داعش را با نزده تن از همراهانش بازداشت کرد. در بین بازداشت‌شده‌گان قاری زاهد و سیف‌الله مشهور به ابو طلحه پاکستانی نیز حضور داشتند.

اسلم فاروقی در اعترافات نخستینۀ خود از ارتباط گستردۀ سازمان‌های استخباراتی منطقه‌یی با شاخه خراسان داعش پرده برداشته بود.

چندی پس از بازداشت اسلم فاروقی، دولت پاکستان سفیر کابل در اسلام‌آباد را فراخواند و خواستار تحویل‌دهی او (اسلم فاروقی) به دولت پاکستان شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام